VIDEO Un avion F-16 al Ucrainei a doborât un avion Su-34 al Rusiei. „Pentru asta au fost date”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 13.10.2024 - 19:14

Un avion F-16 al Ucrainei a doborât un avion Su-34 al Rusiei. „Pentru asta au fost date”.

SHARE

Un avion F-16 al Ucrainei a doborât un avion Su-34 al Rusiei. „Pentru asta au fost date”.  Bloggerii ruși scriu că un bombardier rusesc Su-34 a fost doborât de un avion de vânătoare american F-16, de pe teritoriul Ucrainei.

Unul dintre avioanele de luptă ale Rusiei a fost doborât de forțele ucrainene, potrivit unui blogger militar cu legături cu forțele aeriene ruse.

Un alt blogger pro-Kremlin a spus că aeronava Sukhoi Su-34 de 40.000.000 de dolari a fost doborâtă de un F-16 furnizat de Occident.

Un avion F-16 al Ucrainei a doborât un avion Su-34 al Rusiei. „Pentru asta au fost date”

Raportul nu a fost confirmat, iar Newsweek a contactat ministerele apărării din Rusia și Ucraina pentru a comenta afirmațiile neverificate care au stârnit multe speculații pe rețelele sociale.

Canalul Telegram Fighterbomber a postat sâmbătă un mesaj care părea un omagiu adus unui avion de luptă Su-34 pierdut.

Alături de o imagine a avionului de vânătoare supersonic cu rază medie de acțiune, care a fost un pilon al eforturilor de aviație ale Rusiei în război, se spunea: „Pământul este cerul, fraților”.

Canalul Telegram pro-Moscova VDV a distribuit postarea, adăugând mai multe detalii.

„Urgent!!! Su-34 al nostru a fost doborât. Echipajul a fost ucis”, se spune, adăugând că aeronava „se pare că a fost doborâtă de un F-16, care se afla deasupra teritoriului controlat de inamic”.

De asemenea, a mai spus că avionul a fost doborât în ​​timpul ce lansa o bombă „la aproximativ 50 km de linia frontului”, fără a oferi detalii despre cum a obținut informațiile.

„În curând vor fi mai multe astfel de pierderi. NATO a trimis F-16 la vânătoare”, a adăugat acesta, „ca urmare, pierderile noastre de infanterie vor crește”.

Citește și: Ucraina primește noi avioane F-16 modificate să zboare la 2.000 km/oră. Putin intră în defensivă

Ucraina a declarat că a primit prima tranșă din avioanele de generația a patra fabricate în SUA în august, după ce președintele Joe Biden a permis în sfârșit furnizarea acestora prin țări terțe.

Norvegia, Belgia, Olanda și Danemarca se numără printre țările ce formează o coaliție care a promis mai mult de 85 de avioane F-16 pentru a oferi Ucrainei o putere aeriană mai bună.

Citește și: 18 piloți ucraineni vin în România pentru antrenamente pe F-16. SUA îi învață „teoria”

Utilizatorii rețelelor de socializare pro-ucrainene s-au grăbit să citeze afirmațiile potrivit cărora un avion de luptă rusesc a fost doborât și că ar fi putut fi implicat un avion fabricat din SUA, furnizat Ucrainei.

„Canalele rusești susțin deja că a fost un F-16 cel care a doborât avionul de luptă rusesc”, relatează NOEL.

"F-16 doboară SU-34 rusesc. Exact pentru asta sunt F-16-urile în Ucraina. Până acum doar surse rusești au confirmat acest lucru - așteptăm", a scris Jürgen Nauditt.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te