VIDEO Un avion de război Su-34 de 36.000.000$ s-a prăbușit în Rusia. Piloții au murit pe loc. Cauza?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.06.2024 - 08:45
Un avion de război Su-34 de 36.000.000$ s-a prăbușit în Rusia. Piloții au murit pe loc. Cauza? - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Un avion de război Su-34 de 36.000.000$ s-a prăbușit în Rusia. Un avion de vânătoare Su-34 s-a prăbușit în Rusia, folosit din plin de Rusia pentru a ataca Ucraina s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din Osetia de Nord.

SHARE

Avionul de vânătoare Su-34 al PKS din Rusia, unul dintre avioanele de ultimă generație ale Moscovei, s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din Osetia de Nord. Echipajul format din doi piloți n-a avut nicio șansă de scăpare.

Un avion de război Su-34 de 36.000.000$ s-a prăbușit în Rusia. Piloții au murit pe loc. Cauza?

Se pare că aeronava s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament programat.

Cauza anterioară a prăbușirii avionului a fost numită de autoritățile ruse ca fiind „o defecțiune tehnică”, relatează Publicațiile de propagandă rusești RIA Novosti, RBC și TASS cu referire la Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Canalul de telegrame Mash scrie că s-a întâmplat în apropiere de satul Girsky Dzuarikau. O explozie a fost auzită acolo în timpul nopții.

Citește și: Piloții pregătiți de România să atace Rusia cu F-16, prea puțini. Avioane, staționate la Constanța?

Potrivit TASS, Su-34 s-a prăbușit într-o zonă pustie, nu există pagube la sol. La bord se aflau doi piloți. 

Cad avioanele „ca muștele” în Rusia. De ce?

După introducerea sancțiunilor împotriva Rusiei pentru războiul său sângeros împotriva Ucrainei, numărul accidentelor aviatice în Federația Rusă a crescut.

Citește și: VIDEO Care e cel mai bun avion invizibil din lume? F-35 al SUA, J-20 al Chinei ori Suhoi rusesc?

Acest lucru a fost explicat prin lipsa pieselor necesare, pe care Federația Rusă le importa anterior din țările occidentale.

La 8 iunie, a fost înregistrat pentru prima dată un atac cu drone în Osetia de Nord rusă, unde se află aeroportul de pe care decolează avioanele care atacă Ucraina.

La 5 februarie, elicopterul Mi-8 s-a prăbușit în Karelia.

La 12 martie , un avion IL-76 s-a prăbușit în regiunea Ivanovo din Federația Rusă, în apropiere de aerodromul militar "Nord" . La bord se aflau opt membri ai echipajului și șapte pasageri.

Pe 14 martie , un elicopter Mi-8 cu 20 de persoane la bord s-a prăbușit în regiunea Magadan din Rusia , cel puțin 2 persoane - potrivit altor rapoarte 1 - au murit.

Pe 19 aprilie , un bombardier Tu-22M3 purtător de rachete s-a prăbușit în regiunea Stavropol din Federația Rusă - astfel de aeronave sunt folosite de Rusia pentru a lovi Ucraina, potrivit Pravda.ua.

Rușii au susținut că accidentul s-ar fi produs în urma unei defecțiuni tehnice. Dar comandantul Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Mykola Oleschuk, a raportat că avionul a fost doborât de unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Armate ale Forțelor Armate în cooperare cu Direcția principală de informații.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te