VIDEO Uimitoarea și frumoasa poveste a lui John Unger și a iubitului său câine Schoep

DE Elena Andrei | 19.04.2023 - 19:17
John Unger și Schoep-Foto: animal spirit

Această poveste a început cu mulți ani înainte, dar a devenit titluri internaționale în august 2012, când John Unger din Bayfield, Wisconsin, a primit vestea că Schoep, câinele său, are artrită severă și ar fi bine să fie eutanasiat.

SHARE

Timp de 19 ani, Schoep, un amestec de ciobănesc, a fost tovarășul loial al lui John, iar acesta nu s-a putut obișnui cu gândul să-l eutanasieze. S-a hotărât în schimib să facă tot ce putea ajuta la atenuarea durerii lui.

John știa că oamenii care suferă de artrită răspund bine la terapia cu apă, așa că și-a adus câinele bătrân într-unul dintre locurile lor preferate: Lacul Superior.

Ideea lui a fost să profite de temperaturile mai ridicate ale lacului decât media în acea vară și să-l lase pe Schoep să se simtă lipsit de greutate și relaxat.

O fotografie i-a făcut celebri

Având în vedere prognoza sumbră de la medicul veterinar, John și-a sunat și prietena fotografă, Hannah Stonehouse Hudson, pentru a putea surprinde o fotografie specială a lui Schoep pentru orice eventualitate, potrivit protectallwildlifeblog.com.

Hannah le-a făcut câteva fotografii și câteva zile mai târziu, la 1 august, ea a încărcat pe Facebook imaginea ei preferată a bărbatului și a câinelui său – și s-a dezlănțuit o furtună pe internet.

Fotografia de pe pagina ei de Facebook - Stonehouse Photography - a avut aproape 300.000 de aprecieri și 32.000 de comentarii în primele zile. Când fotografia a devenit virală, John a trebuit să se adapteze la popularitatea sa bruscă.

„Primele patru zile am fost literalmente în stare de șoc”, a spus el. 

John a început să înoate cu Schoep în Lacul Superior cu 13 ani mai devreme, dar din motive diferite.: Schoep era un înotător groaznic și oricum nu-i plăcea prea mult apa. I-au trebuit câțiva ani să fie convins să aducă o minge în lac, darămite să înoate în el.

„De câte ori ajungea în apă, nu înota. Își punea labele pe umerii mei și dorea să fie ținut în brațe”, și-a amintit John. „Odată, a adormit și a făcut-o periodic de atunci.”

După diagnosticul lui Schoep, a intensificat excursiile la lac și a observat o îmbunătățire a șchiopătării lui Schoep, deși nu credea că va dispărea vreodată.

John a vrut să se sinucidă, Schoep l-a salvat

John și logodnica lui îl adoptaseră pe Schoep cu aproape 20 de ani în urmă. Fusese abuzat când era cățel și i-au trebuit luni de zile să aibă încredere în John. Dar John nu a renunțat. A stat treaz cu el în acea noapte și apoi multe nopți după, convingându-l să aibă încredere în el.

La un an după ce l-au adoptat pe Schoep, relația s-a rupt. John și logodnica au împărțit custodia lui Schoep pentru o vreme, până când ea a plecat în Colorado, iar apoi au rămas doar John și Schoep. 

John a spus că a luptat împotriva depresiei o viață, iar după ce relația s-a încheiat, a avut câțiva ani grei. Într-o noapte deosebit de grea, s-a dus cu Schoep la Lacul Michigan, locul lor obișnuit în acele vremuri.

„Am ieșit pe dig și mă gândeam să mă sinucid”, a spus el.

„Am stat acolo o oră doar cu gândurile mele și am ajuns la punctul în care m-am gândit: „OK, acesta este momentul.” Și m-am uitat la Schoep și nu știu ce a fost... el a avut o privire cum nu mai avusese vreodată. A știut că ceva nu este în regulă.”

A fost nevoie de privirea lui Schoep pentru a-l ajuta pe John să se răzgândească. După care s-au plimbat toată noaptea, până au dat zorile. Și i-a mulțumit lui Schoep că i-a salvat viața.

„Nu am avut niciodată mulți bani și, mai ales, trecând prin depresie, nu am putut să ocup un loc de muncă”, a spus el.

„Schoep mi-a dat totul, indiferent de circumstanțe, chiar și atunci când nu pot, tot i-am adus cea mai bună mâncare.”

Donatori anonimi pentru tratament

După ce fotografia făcută de Hannah a circulat online, mulți oameni străini au început să se ofere să-l ajute. 

„O femeie din Virginia a plătit cea mai recentă terapie cu laser pentru articulații”, a spus John.

„A plătit pentru un tratament complet. Nu știu cât este, dar știu că nu aș fi putut face asta.”

Când l-a dus o dată la veterinar, acesta i-a arătat lui John multe pachete cu glucozamină și alte tratamente pentru durerile articulare.

Toți donatorii erau anonimi. „Cum să le mulțumesc? Este un lucru atât de uimitor”, a spus John.

Dar Schoep era bătrân și tratamentele i-au redat puțin mobilitatea, s-a mai putut plimba pe traseele iubite și i-au mai luat durerile. Însă, într-un tîrziu, a murit.

Hannah, fotograful care i-a făcut celebri pe Schoep și John, a postat pe pagina ei de Facebook:

„RIP Schoep. A avut o viață uimitoare și ne-a atins inimile la toți. Vă rog, ține-ți-l pe John în gândurile voastre.”

Legătura dintre Schoep și John a captivat sute de mii de iubitori de animale. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te