VIDEO Ucrainenii contra-atacă. Rușii au fost alungați din Harkov și trimiși înapoi peste graniță

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.05.2022 - 11:14
Tancurile rusești zac distruse în apropiere de Harkov/FOTO: The Guardian

Rusia este alungată din Harkov și împinsă spre graniță, susțin ucrainenii, pe fondul speranței că ofensiva în curs a țării ar putea schimba războiul în favoarea lor, scrie Daily Mail.

SHARE

Vladimir Putin continuă să fie umilit în Ucraina, în timp ce forțele sale sunt împinse departe de Harkov, al doilea oraș ca mărime al țării și o țintă crucială pentru Putin.

Primele linii ale războiului sunt redesenate pe măsură ce trupele lui Volodimir Zelensky eliberează mai multe sate și orașe din nordul țării. Ele se află acum în apropiere de Vovchans'k, un centru cheie de aprovizionare care leagă Belgorodul rus de frontul din Donbas.

Dacă informațiile se vor confirma, înseamnă că Ucraina va fi mai bine plasată pentru a perturba și a întrerupe liniile de aprovizionare ale lui Putin.  

Citește și:

Ambasadorul chinez în Ucraina: China nu va ataca niciodată Ucraina

China: Potențial conflict militar cu SUA din cauza Taiwanului

Satul Ruska Lozova, care se află între Harkov și granița cu Rusia, a fost în centrul atenției militarilor ucraineni. Satul se află la doar 5 mile de Harkov și este acum prima linie de apărare împotriva forțelor ruse care înaintează din nord. De la Ruska Lozova, trupele ucrainene, apărarea teritorială și garda națională speră să-i împingă pe ruși înapoi și mai mult de-a lungul unei linii a frontului de 32 km, relatează BBC.  

Soldații ucraineni spun că cred că majoritatea rușilor au plecat și că se luptă cu separatiștii ucraineni din regiunea Donbas.  

Se pare că luptele de la Harkov au devenit, de asemenea, mai puțin intense, bombardamentele forțelor lui Putin scad în intensitate, în timp ce ambele părți aleg să folosească mai multe drone pentru a distruge tancurile și armele inamicilor.

Cu toate acestea, trupele s-au adunat în orașul rus Belgorod, chiar peste graniță, sugerând că Putin ar putea plănui o contraofensivă.

Armata ucraineană continua să provoace pierderi umilitoare Rusiei - dar împingându-le departe de periferia de nord a Harkovului. Orașul, care se află la doar 20 de mile de granița cu Rusia, a fost atacat încă din prima zi a războiului și a fost printre cele mai puternic bombardate, inclusiv prima utilizare cunoscută a munițiilor cu dispersie. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.