VIDEO Ucrainenii au spart încercuirea în Bahmut. Mercenarii Wagner: „Este imposibilă o ofensivă”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 06.04.2023 - 18:01
Forțe ucrainene în Bahmut-Foto: Profimedia Images

Ucrainenii au spart încercuirea în Bahmut. Polițiștii de frontieră ucraineni au postat un videoclip cu luptele grele și ieșirea lor din încercuirea mercenarilor ruși Wagner.

SHARE

Ucrainenii au spart încercuirea în Bahmut, în timp ce luptele de stradă continuă pentru fiecare casă.

„Invadatorii au înconjurat clădirea din Bahmut unde stăteau noaptea polițiștii de frontieră. Pentru a respinge atacul, Architect (pseudonim) s-a urcat pe acoperișul clădirii și a aruncat grenade în inamic.

Ucrainenii au spart încercuirea în Bahmut

Prin acțiunile riscante ale apărătorilor noștri, invadatorii au fost uciși și soldații noștri au reușit să iasă din încercuire”, a comunicat Serviciul de Stat de Grăniceri al Ucrainei (SBGS), potrivit pravda.com.ua.

Imaginile îl arată pe Architect spunând că grupul său și-a preluat poziția la 1 aprilie. Potrivit acestuia, ziua s-a desfășurat „de rutină”, adică sub foc neîncetat din partea rușilor.

Bahmut are locuințe foarte dense și o distanță mică între case. Trupele ruse au intrat noaptea în clădirile învecinate, înconjurând un grup de grăniceri ucraineni. Bătălia a început dimineața.

Architect s-a hotărât să urce pe acoperiș - după cum se vede în videoclip, acoperișul era aproape distrus – pentru a arunca câteva grenade.

U soldat rus din grupul de asalt a intrat la parterul casei unde se aflau polițiștii de frontieră ucrainene, care l-au ucis pe ocupant, dar acesta a reușit să arunce mai multe grenade, care au dat foc casei.

Citește și: FSB confiscă pașapoartele oficialilor și directorilor companiilor de stat, ca să nu „dezerteze”

Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să scape pe acoperiș.

Evgheni Prigojin, fondatorul și finanțatorul companiei de mercenari Wagner, a recunoscut că forțele armate ucrainene nu se retrag din orașul Bahmut. Nu se pune problema unei ofensive rusești în acest moment.

Citește și: CIA : Putin va fi ucis pentru a pune capăt războiului în Ucraina. Până atunci, va lua Moldova

„Trebuie să spun clar că inamicul nu pleacă din Bahmut. Au organizat apărări în interiorul orașului, mai întâi pe calea ferată, apoi în zona clădirilor cu mai multe etaje din cartierul de vest”, a declarat Prigojin.

Armata rusă nu are cu ce să pornească o ofensivă decisivă

Potrivit acestuia, pentru a avea „dinamică pozitivă”, Rusia trebuie să rezolve trei probleme. În primul rând, să se asigure că forțele ruse au un „comandament organizat corespunzător”, în al doilea rând, să se asigure că flancurile lor sunt sigure și în al treilea rând că are muniție suficientă.

„Când rezolvăm toate aceste trei probleme, atunci putem merge la ofensivă oriunde”, a declarat Prigojin, nescăpând ocazia să critice conducerea armatei ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te