VIDEO Ucraina contraatacă în Insula Șerpilor. „Continuăm să curățăm teritoriul de ruși”

DE Elena Andrei | Actualizat: 27.06.2022 - 21:07
Ucraina lovește din nou garnizoana din Insula Șerpilor/foto: usofcom

Ucraina a lovit din nou garnizoana rusă de pe obiectivul strategic Insula Șerpilor, la doar câteva zile după ce a dat „o lovitură semnificativă” forțelor lui Vladimir Putin din Marea Neagră cu un atac crucial asupra avanpostului.

SHAREMinisterul ucrainean al Apărării a declarat că trupele ucrainene au distrus un sistem antiaerian rusesc Panțîr într-o serie de lovituri pe insulă duminică seara.

Atacul vine la mai puțin de o săptămână după ce Comandamentul operațional de sud al Ucrainei a vizat obiective strategice de pe insulă, imaginile din satelit arătând pierderile majore suferite de trupele Kremlinului.

Sistemul antiaerian rusesc Panțîr, o stație radar și vehicule au fost avariate în atacul din 20 iunie pe insulă.

Ministerul ucrainean al Apărării a difuzat imagini care arată o serie de lovituri asupra Insulei Șerpilor, ocupată de ruși, adăugând că „va continua curățarea teritoriului nostru de ruși atât timp cât va fi nevoie".

Avanpostul din Insula Șarpelui s-a dovedit a fi o poziție strategică valoroasă pentru ambele părți, aflându-se la aproximativ 80 de mile de coasta sudică a Ucrainei, în Marea Neagră.

Citește și

VIDEO Batalionul ucrainean Șaman, specializat în operațiuni pe teritoriul rusesc inamic

VIDEO Buget istoric pentru Pentagon. Cum arată cea mai performantă navă expediționară

Potrivit unor afirmații neoficiale, forțele Kievului ar fi folosit rachete HIMARS furnizate de SUA, deși acest lucru nu a fost confirmat.

Purtătoarea de cuvânt a Armatei ucrainene, Natalia Humeniuk, a declarat: „Continuăm o operațiune militară pe Insula Șerpilor. Noaptea trecută au fost lansate mai mult de 10 lovituri precise pe insulă”.

Este doar cea mai recentă lovitură pentru Putin, în condițiile în care s-a aflat că o coloană de vehicule rusești cu lansatoare de rachete a fost spulberată într-o ambuscadă a forțelor armate speciale ucrainene.

Imaginile arată cum trupele ucrainene au deschis focul și au distrus șase BM-27 Uragans, un lansator multiplu de rachete autopropulsat, precum și alte vehicule rusești, cum ar fi transportoare blindate de personal.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.