VIDEO Ucraina a lovit patru baze ale Rusiei într-o noapte. Una găzduia MiG-31K cu rachete Kinzhal

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.08.2024 - 20:11
Ucraina a lovit patru baze aeriene ale Rusiei într-o noapte - Foto: Profimedia Images (imagine cu  caracter ilustrativ)
Ucraina a lovit patru baze aeriene ale Rusiei într-o noapte - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Ucraina a lovit patru baze aeriene ale Rusiei într-o noapte. Una găzduia MiG-31K înarmate cu Kinzhal. Dronele ucrainene cu rază lungă de acțiune au lovit patru baze aeriene rusești peste noapte, pe 14 august, în cel mai mare atac asupra aerodromurilor.

SHARE


Ucraina a lovit patru baze aeriene ale Rusiei într-o noapte. Una găzduia MiG-31K înarmate cu Kinzhal, a anunțat o sursă din serviciile secrete ucrainene SBU.

Rusia a susținut că a doborât peste 110 drone ucrainene într-un atac masiv, canalele locale Telegram raportând explozii la bazele aeriene din Savasleika, Borisoglebsk și Baltimore din Voronej.

Sursa SBU a confirmat atacurile împotriva celor trei baze aeriene menționate mai sus și a spus că a fost vizată și o bază aeriană din Kursk.

Ucraina a lovit patru baze ale Rusiei într-o noapte. Una găzduia MiG-31K  cu rachete Kinzhal

Ucraina a lansat o incursiune în regiunea Kursk săptămâna trecută, marcând prima oară în care trupele regulate ucrainene au intrat pe teritoriul Rusiei în timpul războiului pornit de Putin.

Atacul la scară largă cu drone a fost efectuat de SBU în cooperare cu Forțele Aeriene, Forțele de Operații Speciale, Forțele Sistemelor fără pilot și Agenția de informații militare (GUR), a dezvăluit sursa pentru Kyiv Independent.

Scopul a fost acela de a împiedica Rusia să folosească bazele aeriene pentru a lovi pozițiile și așezările militare ucrainene cu bombe KAB.

Consecințele atacurilor sunt în curs de stabilire, a adăugat sursa.

„Așteptăm fotografii din satelit ale avioanelor de luptă rusești distruse și ale depozitelor”, a spus sursa.

The Kyiv Independent nu a putut verifica afirmațiile.

Canalele ruse Telegram au raportat zece explozii la baza aeriană Savasleika din regiunea Nijni Novgorod, care găzduiește MiG-31K înarmate cu rachete Kinzhal.

Citește și: VIDEO Ucraina a doboarât bombardierul SU-34 al Rusiei de 36.000.000$. Avea la bord rachete sol-aer

Radio Free Europe/Radio Liberty a publicat imagini din satelit NASA care par să confirme incendiile în apropierea bazelor aeriene Savasleika și Baltimore. 

Canalele rusești Telegram au distribuit mai multe videoclipuri care surprind drone interceptate de apărarea aeriană în regiunile Voronej și Nijni Novgorod.

Satul Savasleika este situat la aproximativ 650 de kilometri de granița cu Ucraina, în timp ce Baltimore și Borisoglebsk din regiunea Voronej se află la 180 și, respectiv, 260 de kilometri de granița cu Ucraina.

Aerodromul Kursk, cunoscut și sub numele de Baza Aeriană Khalino, găzduiește avioane de luptă MiG-29 și se află la 95 de kilometri de Ucraina.

Citește și: VIDEO Ucraina angajează piloți străini de F-16 să lupte contra Rusiei. Românii nu sunt excluși

„SBU continuă să slăbească metodic componenta forțelor aeriene a mașinii militare ruse”, a spus sursa.

Ucraina a efectuat o serie de lovituri împotriva bazelor aeriene în efortul de a slăbi forțele aeriene ruse mai puternice.

Un atac împotriva unei baze aeriene din regiunea Lipețk la 9 august a distrus peste 700 de bombe, a declarat o sursă de informații ucrainene pentru Kyiv Independent.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te