VIDEO Ucraina a inventat drona care nu poate fi doborâtă de Rusia. „O cărămidă zburătoare, cu bombă”

DE Florin Budescu | Actualizat: 17.05.2024 - 14:32
VIDEO Ucraina a inventat drona care nu poate fi doborâtă de Rusia. „O cărămidă zburătoare, cu bombă” - Foto: X/Saint Javelin
VIDEO Ucraina a inventat drona care nu poate fi doborâtă de Rusia. „O cărămidă zburătoare, cu bombă” - Foto: Telegram / Mash

VIDEO Ucraina a inventat drona care nu poate fi doborâtă de Rusia. „O cărămidă zburătoare, cu bombă”. Rusia pare că nu poate opri această dronă ucraineană în stil Cessna.

SHARE

VIDEO Ucraina a inventat drona care nu poate fi doborâtă de Rusia. „O cărămidă zburătoare, cu bombă”. Rusia pare că nu poate opri această dronă ucraineană în stil Cessna, care, în comparație cu rachetele, e practic o cărămidă zburătoare, cu o bombă la bord.

În ultimele săptămâni, Ucraina s-a bazat pe o armă neobișnuită pentru a efectua lovituri în adâncul teritoriului rus: o aeronavă mică fără pilot, plină cu explozibili, care seamănă cu unele variante ale aeronavei Cessna cu elice.

VIDEO Ucraina a inventat drona care nu poate fi doborâtă de Rusia. „O cărămidă zburătoare, cu bombă”

Avioanele ușoare, cu aripi fixe, observate în atacurile din această primăvară, călătoresc la altitudini joase și se mișcă semnificativ mai lent decât ar putea o rachetă cu rază lungă de acțiune, totuși s-au dovedit capabile să evite sistemele de apărare aeriană ale Moscovei și să călătorească nevătămate sute de mile pentru a-și atinge. ținte adânc în teritoriul inamic.

Experții spun că aceste avioane subliniază succesul programului inovator de drone cu rază lungă de acțiune al Ucrainei, pe care Kiev l-a folosit pentru a urmări instalațiile militare și energetice ale Rusiei.

Citeşte şi: VIDEO Drona supersonică a Chinei WZ-8 sperie SUA și Japonia. Zboară la 100.000 m înălțime

Ucrainenii par imaginativi, spontani, ingenioşi şi buni inventatori de metode neconvenţionale de a ataca Rusia. Această cărămidă zburătoare este un astfel de exemplu interesant.

În al doilea război, ingenioşii erau englezii. Marea Britanie a inventat de exemplu tancul care curăţa terenul minat din faţa sa cu nişte braţe lungi, care măturau terenul în faţă, făcând minele să explodeze. A fost o inovaţie care i-a blocat efectiv pe germani.

Foto: Telegram / Mash

La începutul lunii aprilie, Kiev a folosit un Aeroprakt A-22 Foxbat modificat, pentru a ataca o fabrică de drone din Republica Tatarstan, din Rusia. Avionul sport mic, ultraușor a fost dezvoltat și este fabricat în Ucraina și costă mai puțin de 90.000 de dolari/unitate, conform Business Insider.

Citeşte şi: Drona americană care seamănă cu o pisică de mare are 9 metri anvergura aripilor şi e nedetectabilă

Avionul poate zbura cu viteze de până la 210 km/h (mult mai lent decât o rachetă de croazieră, care poate zbura la viteze de peste 800 km/h, sau o rachetă balistică, semnificativ mai rapidă) și poate fi configurat cu explozibili în interiorul cabinei, în care oricum nu este nimeni.

Se pare că Ucraina a încercat lovituri suplimentare cu drone ca aceasta, în cursul lunii, deși nu este clar cât de succes au avut acestea. Săptămâna trecută, o aeronavă care arată similar cu A-22 a fost văzută într-un atac asupra unei rafinării de petrol din Republica Başkortostan, chiar mai departe în Rusia.

Citeşte şi: VIDEO Drona SUA de 32.000.000$, care ar fi plecat din România, doborâtă de un SU-27 în Marea Neagră

Mai multe informații din surse deschise au partajat imagini ale avionului, care zbura fără nici un fel de opoziție, deasupra rafinăriei.

Dronele ucrainene sunt de fapt avioane ultrauşoare, care zboară lent. Au zburat cel puțin 1.300 km - probabil chiar 1.500 km - înainte de a ajunge la rafinăria din Başkortostan. Apărarea antiaeriană a Rusiei nu a existat, în această situaţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te