VIDEO Ucraina a distrus un convoi rusesc de blindate. A înălțat steagul în regiunea Donețk

DE Adina Mutăr | Actualizat: 12.12.2023 - 19:23
Ucraina a distrus un convoi rusesc de blindate - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Ucraina a distrus un convoi rusesc de blindate lângă satul Novomihailivka, regiunea Donețk. După ce au respins 12 atacuri ale rușilor, forțele ucrainene au recucerit o mică zonă ocupată de ruși și au înălțat steagul Ucrainei.

SHARE

Ucraina a distrus un convoi rusesc de blindate care pornise un asalt mecanizat direct în satul Novomihailivka, prin drumul principal de acces din est. Forțele ucrainene au respins 12 atacuri și au înălțat steagul într-o zonă recapturată.

Forțele ucrainene au minat această rută. Cel puțin patru vehicule blindate rusești au explodat. Soldații ucraineni au înregistrat distrugerile cu o dronă de recunoaștere.

Ucraina a distrus un convoi rusesc de blindate. A înălțat steagul în regiunea Donețk

Însă situația de lângă Novomihailivka rămâne foarte grea pentru apărarea ucraineană.

Potrivit Statului Major ucrainean, în sectorul Mariinka, Forțele de Apărare ucrainene continuă să rețină inamicul în zonele Mariinka, Krasnogorivka și Novomihailivka.

„Invadatorii au avut 12 atacuri fără succes asupra pozițiilor apărătorilor noștri din acest sector în ultima zi”, a informat Statul Major, potrivit mil.in.ua.

Purtătorul de cuvânt al Centrului comun de presă al Forțelor de Apărare Tauride, Oleksandr Ștupun, a declarat că Rusia a lansat cu o zi înainte o ofensivă masivă, susținută de tancuri și vehicule de luptă de infanterie, în sectoarele Avdiivka și Mariinka.

„Inamicul a mers înainte, ieri a lansat acțiuni ofensive masive cu sprijinul vehiculelor blindate atât în sectoarele Avdiivka, cât și în sectoarele Mariinka, a folosit activ aviația, a aruncat bombe ghidate, a efectuat 15 lovituri aeriene într-o zi. Ofensiva continuă, iar 36 de atacuri inamice au fost deja respinse la est de Novobahmutivka, Avdiivka, la sud de Severne, Tonenke și în zonele Pervomaiske și Nevelske. De asemenea, 12 atacuri au fost respinse în zonele Mariinka, Krasnogorivka și satul Novomihailivka”, a declarat Ștupun.

Citește și: VIDEO Momentul în care un elicopter rusesc Ka-52 este doborât de o rachetă MANPADS cu infraroșu

După cum s-a raportat anterior, rușii au pierdut vehicule blindate și în apropierea satului Krinki, pe malul stâng al regiunii Herson.

Totodată, membrii Brigăzii 24 Mecanizate au recâștigat controlul asupra unei mici zone din Horlivka, regiunea Donețk, și au ridicat acolo steagul ucrainean.

Citește și: VIDEO Ucraina înaintează în regiunea ocupată Herson. Rusia a pierdut încă 50 de blindate

"Eroii noștri – grupul de asalt al Brigăzii 24 Mecanizate, numit după Regele Danilo, brigada regală, în ciuda condițiilor dificile, au reluat unul dintre vârfurile din Horlivka și au capturat pozițiile inamicului”, a scris președintele Volodimir Zelenski pe Facebook, potrivit pravda.com.ua.

Președintele a subliniat că steagul Ucrainei flutură acum deasupra teritoriului. "Horlivka este Ucraina! Donbas este Ucraina!" a scris Zelenski.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te