VIDEO Trupele ruse au suferit pierderi semnificative în direcția Popasna, informează Kievul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.06.2022 - 11:20
Trupele ruse au suferit pierderi semnificative în direcția Popasna, informează Kievul/FOTO: profimediaimages.ro

Unitățile distincte ale Diviziei 150 de pușcași motorizați din cadrul Armatei a 8-a de Arme Combinate a Rusiei au suferit pierderi semnificative în direcția Popasna, totalizând cel puțin 50% din personal, armament și echipament, transmite Statul Major General al Forțelor Armate.

SHARE

În direcțiile Volyn și Polissia, Forțele Armate ale Republicii Belarus se concentrează pe consolidarea frontierei de stat. În același timp, există o rotație a unităților de forțe speciale în cadrul zonelor de frontieră cu Ucraina. Amenințarea cu atacuri cu rachete de pe teritoriul Belarusului persistă.

În direcția Siverski, inamicul nu a întreprins acțiuni active. Armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra unor instalații de infrastructură civilă în apropiere de Hudove, regiunea Sumy. În plus, inamicul a deschis focul asupra unor așezări precum Bachivsk, Khodyne și Slavhorod.

În direcția Slobozhanski, trupele rusești continuă să se pregătească pentru ofensivă. Acestea refac resursele materiale, stocurile de arme și echipamente de pe teritoriul Rusiei. Pentru a reduce potențialul ofensiv al forțelor ucrainene, invadatorii ruși au deschis focul cu tunuri de artilerie și sisteme de rachete cu lansare multiplă.

Citește și: VIDEO Zelenski: „Rusia a ocupat 20% din teritoriul Ucrainei. Pierdem 60-100 de soldați pe zi”

În direcția Harkov, trupele rusești nu au întreprins acțiuni active. Inamicul și-a concentrat eforturile pentru a descuraja acțiunile forțelor de apărare ucrainene. Invadatorii ruși au deschis focul asupra instalațiilor de infrastructură civilă din apropierea unor așezări precum Bashkirovka, Mospino, Ruska Lozova, Pechenihy și Mykhailivka. Inamicul a lansat, de asemenea, atacuri aeriene în apropiere de Nove.

 

Citește și: Rusia dă vina pe România că întârzie exporturile din Ucraina, ca să-și vândă producția proprie

În direcția Sloviansk, trupele rusești își întăresc pozițiile. Inamicul a deschis focul asupra instalațiilor de infrastructură civilă în apropiere de Dibrivne, Kurulka, Virnopillia, Chervona Poliana etc. În apropiere de Dovhenke, invadatorii ruși au lansat atacuri aeriene cu avioane de luptă. Inamicul a desfășurat operațiuni de asalt în apropierea unor așezări precum Bohorodychne și Dolyna, dar a eșuat și s-a retras după ce forțele ucrainene le-au provocat pagube.

În direcția Donețk, trupele rusești continuă să lanseze lovituri de artilerie pe toată linia de contact.

În direcția Lîman, invadatorii ruși au deschis focul asupra instalațiilor de infrastructură civilă din apropierea unor așezări precum Yarova, Shchurove, Staryi Karavan și Raihorodok. Inamicul a efectuat operațiuni de asalt în apropiere de Studenka, iar ostilitățile sunt în curs de desfășurare.

În direcția Siverodonetsk, trupele rusești continuă să tragă asupra pozițiilor ucrainene și a infrastructurii civile din apropierea unor așezări precum Sievierodonetsk, Borivske, Ustynivka și Lysychansk. Avioanele de asalt ale Rusiei au lansat atacuri aeriene în apropiere de Myrna Dolyna. În plus, în apropiere de Metiolkino și Bilohorivka, invadatorii ruși au încercat să desfășoare operațiuni de asalt, dar au suferit pierderi și s-au retras pe pozițiile lor anterioare.

Lupte sunt în curs de desfășurare în partea centrală a orașului Sievierodonetsk.

Pentru a menține liniile de apărare, ocupanții ruși își consolidează pozițiile avansate, trimițând rezerve în zonele potențiale de desfășurare a forțelor de apărare ucrainene.

Trupele rusești au un moral scăzut din cauza amânării constante a rotației lor. Ca urmare, mulți soldați ruși refuză să ia parte la ostilități.

În ultima zi, militarii ucraineni au respins cinci atacuri inamice în direcțiile Donețk și Luhansk, distrugând cinci tancuri rusești, trei sisteme de artilerie și două vehicule blindate de luptă. Unitățile ucrainene de apărare antiaeriană au doborât trei vehicule aeriene fără pilot Orlan-10. În alte zone, ocupanții ruși au suferit, de asemenea, pierderi semnificative.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te