VIDEO Televiziunea de stat rusă: Mai degrabă va fi război nuclear decât înfrângere în Ucraina

DE Elena Andrei | Actualizat: 28.04.2022 - 15:32
VIDEO Televiziunea de stat rusă: Mai degrabă va fi război nuclear decât înfrângere în Ucraina/foto:pexels

Rusia mai degrabă ar declanșa un război nuclear decât să accepte înfrângerea în Ucraina, au declarat unii dintre cei mai importanți propagandiști ai Kremlinului la televiziunea de stat.

SHARE

„Fie pierdem în Ucraina, fie începe al treilea război mondial”, a spus Margarita Simonian, redactor la postul de stat RT. „Cred că al treilea război mondial este scenariul mai realist.”

„Cunoscându-ne pe noi, cunoscându-l pe liderul nostru, Vladimir Vladimirovici Putin, ceea ce era incredibil, că toate acestea se vor încheia cu o lovitură nucleară mi se pare cel mai probabil curs al evenimentelor”, a spus Simonian.

„Acest lucru este spre groaza mea pe de o parte”, a spus ea unui grup de experți invitați la emisiune nervos pe scaunele lor, „dar, pe de altă parte, este ceea ce este. Vom merge în rai, în timp ce ei pur și simplu vor muri. Cu toții vom muri într-o zi”, a „prezis” propagandista Moscovei.


Aceasta este doar cea mai recentă amenințare din partea Rusiei, după ce alt propagandist Tv al Kremlinului, Vladimir Soloviov, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, și însuși Putin au amenințat mai mult sau mai puțin voalat în ultimele 48 de ore.

Putin nu a menționat în mod direct armele nucleare, dar formularea sa pare să fie o referire clară la noua rachetă Sarmat (Satan) despre care s-a lăudat că nu seamănă cu nicio altă armă din lume, un ecou la o amenințare pe care Putin a făcut-o atunci când a declarat începutul „operațiunii militare speciale” în februarie, și anume că orice țară care ar dori să intervină s-ar confrunta cu consecințe „nemaivăzute până acum în istoria lor”.

Amenințările nucleare din mass-media de stat reflectă, de asemenea, o narațiune mai amplă care reiese din mașina de propagandă a Kremlinului și anume că Rusia este acum angajată într-un conflict la scară largă cu NATO, care precedă un al treilea război mondial.

Citește și

Ucraina anunță că va ataca depozitele și bazele criminalilor din Rusia: „Lumea ne va da dreptate”

Rachetele cu care Putin amenință România pot avea focoase nucleare și pot fi lansate de pe submarin

Olga Skabeeva, o altă prezentatoare a televiziunii de stat și purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat că summit-ul de 40 de miniștri ai apărării organizat în Germania pentru a coordona livrările de arme către Ucraina a fost de fapt o declarație de război.

„Au declarat război”, a spus ea telespectatorilor. „Al treilea război mondial, nu mai este doar o operațiune specială, cu patruzeci de țări împotriva noastră”.

SUA și Marea Britanie au respins această retorică drept „zgomot”, dar frecvența tot mai mare a amenințărilor, împreună cu eșecurile armatei Rusiei, ridică temeri că un impas de genul Războiului Rece este acum o posibilitate realistă înainte de încheierea războiului din Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te