VIDEO Supraviețuitorii au început să fie scoși din teatrul din Mariupol bombardat de ruși

DE Elena Andrei | 17.03.2022 - 22:28
Supraviețuitorii au început să fie scoși din teatrul din Mariupol /foto: youtube

La o zi după atacul aerian, supraviețuitorii bombardamentului asupra teatrului din Mariupol au început să fie scoși, după debarasarea subsolului. Nu s-au raportat decese.

SHARE

În timp ce Rusia nega atacul, pe rețelele de socializare apărut un filmuleț din subsolul teatrului, unde se adăpostiseră civili: bărbați, femei și copii, cu câteva zile înaintea atacului aerian.

Întrucât luptele intense de stradă au tăiat o mare parte din oraș de la fluxul de informații, au existat rapoarte contradictorii despre victimele prinse sub dărâmături.

Avocatul Poporului Ucrainei, Ludmila Denisova, a declarat că adăpostul a rezistat impactului atacului aerian și că salvarea civililor de sub dărâmături este în curs, potrivit Daily Mail.

„Subsolul a rezistat impactului unei bombe de mare putere și a protejat viețile oamenilor care se ascundeau în adăpostul antibombă subteran”, a transmis Denisova joi pe Telegram.

„Se lucrează pentru deblocarea subsolului, iar adulții și copiii supraviețuitori sunt scoși”, a scris ea, adăugând că nu există informații despre victime.

Imaginile din satelit au arătat litere albe uriașe pe pavaj, în fața și în spatele teatrului, scriind „Copii” în rusă – „Deti” – pentru a alerta avioanele de război asupra celor din interior. Oricum a fost lovit.

Citește și

Rusia a importat, de urgență, 200 mii tone de zahăr din Brazilia. Rafturile sunt goale

Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Rusia: „N-aveți cum să ne excludeți”

 

Bombardarea teatrului a făcut parte dintr-o serie de lovituri furioase asupra unor ținte civile. În orașul Cernihiv, din nordul orașului, cel puțin 53 de persoane au fost aduse la morgi în ultimele 24 de ore, iar cel puțin 15 au fost ucise când artileria rusă a distrus o școală și un centru comunitar din Merefa.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, vorbind într-un briefing de la Moscova, a repetat afirmațiile că forțele Moscovei vizează doar locații militare strategice și nu poartă război împotriva populației civile.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.