VIDEO SUA finalizează planurile de a trimite 30 de tancuri Abrams în Ucraina

DE Daniel Toșa | 25.01.2023 - 08:22

Administrația Biden finalizează planurile de a trimite aproximativ 30 de tancuri Abrams fabricate în SUA în Ucraina și ar putea face un anunț chiar în această săptămână, potrivit a doi oficiali familiarizați cu deliberările.

SHARE

SUA vor trimite, de asemenea, un număr mic de vehicule de recuperare, a declarat unul dintre oficiali. Vehiculele de recuperare sunt vehicule cu șenile folosite pentru a ajuta la repararea tancurilor pe câmpul de luptă sau la îndepărtarea de pe câmpul de luptă pentru service și întreținere într-o altă locație.

Calendarul în jurul livrării efective a tancurilor este încă neclar și, în mod normal, este nevoie de mai multe luni pentru a antrena trupele în vederea utilizării eficiente a tancurilor, au spus oficialii. 

Un anunț privind tancurile ar putea face parte dintr-o încercare de a ieși din blocajul diplomatic cu Germania, care a indicat săptămâna trecută SUA că nu va trimite tancurile sale Leopard în Ucraina decât dacă SUA vor fi de acord să trimită și tancurile sale M1 Abrams. 

Citește și: VIDEO Occidentul cere Kievului ofensiva în sud. „Profitați de miliardele de dolari acordați”

Oficiali de top din domeniul securității naționale din cadrul administrației au analizat în mod activ măsurile pe care le-ar putea lua pentru a convinge Germania să trimită Leopards. 

Adjunctul secretarului de stat american Wendy Sherman a declarat marți că bănuiește că problema tancurilor "va fi rezolvată relativ curând".

Întrebată despre ce se întâmplă în privința furnizării tancurilor - Leopards germane sau Abrams americane - Sherman nu a dat un răspuns specific, dar a spus: "Cred că veți vedea în zilele următoare rezolvarea unora dintre aceste probleme".

Citește și: VIDEO Germania a decis: Trimite tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina. Poate distruge ținte la 10 km

"Acest lucru este greu pentru toată lumea. Fiecare țară, așa cum a spus președintele Biden, trebuie să ia propriile decizii cu privire la ce arme dorește să furnizeze", a declarat Sherman în cadrul declarațiilor făcute marți la City Club of Cleveland din Ohio. 

Administrația nu a luat niciodată în totalitate în discuție posibilitatea de a expedia tancuri americane, dar oficialii americani au declarat public săptămâna trecută că nu este momentul potrivit pentru a trimite tancurile M1 Abrams de 70 de tone, deoarece sunt costisitoare și necesită un nivel semnificativ de pregătire pentru a fi utilizate, potrivit CNN.

În schimb, tancurile au fost prezentate în mod repetat ca o opțiune pe termen lung - chiar dacă criticii spun că momentul potrivit este acum, când Ucraina se pregătește pentru posibilitatea ca Rusia să mobilizeze mai multe trupe și să lanseze o nouă ofensivă.

Marea Britanie a anunțat deja că va trimite 12 dintre tancurile sale Challenger 2 în Ucraina, depășind ceea ce părea anterior a fi o linie roșie pentru SUA și aliații săi europeni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te