VIDEO SUA au trimis în Polonia 12 avioane F-22 Raptors pentru a descuraja un eventual atac rus

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.07.2022 - 20:53
F-22 Raptors / lockheedmartin.com

Primele avioane F-22 Raptors au sosit ieri în Marea Britanie. Destinația lor finală este Polonia, stat amenințat de mai multe ori de Putin cu invazia.

SHARE

Citește și: Rușii l-au ucis pe cel mai mare proprietar de cereale din Ucraina. Lovit de rachete în timpul nopții

Șase avioane F-22A Raptor, aparținând U.S. Air Force cu sediul la baza comună Elmendorf Richardson, Alaska, au aterizat la RAF Lakenheath, Marea Britanie, pe 26 iulie 2022.

Avioanele multirol stealth sunt primul set dintr-o duzină de Raptors care vor fi desfășurate în Europa. Al doilea este de așteptat să sosească la baza din Suffolk, Anglia zilele ce urmează.

Încă nu este clar dacă Raptors vor merge în Polonia din Marea Britanie sau vor face un „tur” în Grecia înainte de a fi garate în Europa de Est.

Citește și: FOTO Angela Similea a albit când fiul ei a părăsit România. Nepotul său luptă în armata SUA

Ucraina a negat, duminică, că a atacat cu o dronă statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Crimeea, o lovitură ce a făcut şase răniţi potrivit Moscovei, numind acuzaţiile ruseşti drept "o provocare deliberată", relatează France Presse.

Acuzaţiile ruseşti despre "un aşa-zis atac ucrainean asupra statului major al flotei ruse din Sevastopol" sunt "o provocare deliberată", a declarat Serghi Braciuk, purtător de cuvânt al administraţiei regionale din Odesa (sud Ucrainei), într-un video pe Telegram.

"Eliberarea Crimeii ucrainene ocupate se va întâmpla într-un alt mod, mult mai eficient", a adăugat el.

"În această dimineaţă, naţionaliştii ucraineni au decis să ne strice Ziua Flotei Militare ruse", sărbătorită duminică în Rusia, a scris guvernatorul Sevastopolului, un oraş din peninsula anexată Crimeea, Mihail Razvojaev, pe Telegram.

Bilanţul atacului cu dronă ce a vizat duminică statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol a crescut de la cinci la şase răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

Toate festivităţile de Ziua Flotei Militare ruse "au fost anulate din motive de securitate", a anunţat Razvojaev, cerând locuitorilor din Sevastopol să nu-şi părăsească domiciliul "dacă este posibil".

Ample festivităţi sunt planificate pentru această sărbătoare în întreaga Rusie, inclusiv o paradă navală la Sankt Petersburg (nord-vest), ce urmează a fi supervizată de preşedintele Vladimir Putin.

Este pentru prima dată când autorităţile ruse raportează un astfel de atac de la începutul ofensivei lor în Ucraina, la 24 februarie, notează AFP. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.