VIDEO SUA au trimis în Israel avioanele de atac A-10. Urmează F-15 și F-32. Portavioanele au ajuns

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.10.2023 - 14:07

Avioane de atac A-10 ale SUA sosesc în Orientul Mijlociu în încercarea de a descuraja un război mai amplu. SUA au mai trimis două portavioane. Urmează să fie trimise avioane de luptă F-35 Lightning II, F-15 Eagle și F-16 Fighting Falcon .

SHARE

Avioanele de atac americane A-10 "Warthog" au sosit în Orientul Mijlociu, în timp ce Pentagonul se străduiește să împiedice ca războiul care se naște între Israel și Hamas să declanșeze un conflict regional mai amplu.

Aviatorii din cadrul Escadrilei 354 de vânătoare de la Baza aeriană Davis-Monthan, Arizona, au fost desfășurați ca parte a unui efort mai mare de a trimite rapid putere de foc către Comandamentul Central al SUA, a declarat joi un oficial de rang înalt din domeniul apărării.

Citește și: SUA trimit un portavion, 5.000 de marinari și crucișătoare în Europa pentru a speria Rusia

Se așteaptă ca mai multe avioane militare avansate - inclusiv avioane de luptă F-35 Lightning II, F-15 Eagle și F-16 Fighting Falcon - să li se alăture în încercarea de a descuraja Iranul și alte grupuri militante care se opun Israelului să sară în luptă, anunță airfocertime.com

SUA au trimis în Israel avioanele de atac  A-10

"Statele Unite sunt fără echivoc în sprijinul lor pentru apărarea Israelului și trimit un avertisment oricărei entități care ar lua în considerare posibilitatea de a profita de acest conflict și de acest război pentru a escalada violența", a declarat înaltul oficial din domeniul apărării.

Purtătorii de cuvânt ai armatei au refuzat să răspundă la câte A-10 au fost trimise, unde au fost staționate și ce alte unități ar putea să li se alăture. Noile forțe se alătură A-10 ale Escadrilei 75 de vânătoare de la Baza Moody Air Force, Georgia, care operau deja în regiune.

Warthogs au fost un pilon al operațiunilor militare din Comandamentul Central timp de decenii. Forțele terestre se bazează pe A-10 pentru a mitralia și bombarda tancuri, vehicule blindate și alte ținte inamice, astfel încât să poată manevra în siguranță într-o zonă.

Chiar dacă A-10 continuă să fie desfășurat în Orientul Mijlociu pentru a descuraja agresiunea iraniană în regiune, Forțele Aeriene intenționează să retragă flota veche de aproape 50 de ani până la sfârșitul deceniului pentru a face loc unor aeronave mai avansate.

Citește și: HAMAS amenință SUA, după trimiterea USS Gerald R. Ford în Mediterana: Un război împotriva Palestinei

Filiala Comandamentului Central al Forțelor Aeriene a anunțat, de asemenea, pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, că avioanele F-15E de la Escadrila de vânătoare expediționară 494 de la RAF Lakenheath, Anglia, au ajuns vineri în teatrul de operațiuni.

Portavioanele au ajuns

Statele Unite a trimis un al doilea portavion naval mai aproape de Israel, a informat Wall Street Journal citând oficialii americani din apărare. 

SUA au anunțat că vor muta un grup de transport mai aproape de Israel, care include portavionul Ford, cel mai mare din lume, și navele din grpul său de luptă.

Citește și: SUA trimit un al doilea portavion în Israel

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te