VIDEO Secretul eroului din poarta Argentinei. Cum își hipnotizează adversarul la penalty?

DE Daniel Toșa | 23.12.2022 - 09:16
Secretul eroului din poarta Argentinei. Cum își hipnotizează adversarul la penalty? - FOTO: Profimedia

Emiliano Martinez, portarul echipei Argentinei, noua campioană mondială la fotbal, a fost aclamat, joi, de zeci de mii de persoane în oraşul său de origine, Mar del Plata, şi a făcut referire la duelurile psihologice câştigate la loviturile de departajare

SHARE

Aproximativ 100.000 de persoane, conform presei locale, s-au reunit în faţa unei plaje importante din staţiunea balneară Mar del Plata, locul în care au fost instalate ecrane uriaşe pentru a se urmări meciurile de la Cupa Mondială din Qatar.

Pe o scenă improvizată pentru acest eveniment, Martinez (30 ani), desemnat cel mai bun portar al Cupei Mondiale, a declarat că este mândru de a fi primul om din Mar del Plata campion mondial. "Nu doar pentru mine, ci şi pentru toţi copiii, micii portari şi cei care visează să ajungă campioni mondiali", a declarat el.

Secretul eroului din poarta Argentinei

Întrebat despre reuşita sa la loviturile de departajare, Martinez a precizat că a încercat să-i descurajeze pe cei care executau penalty-urile, aşa cum a făcut-o în 2021 la Copa America, întrecere câştigată în Brazilia.

"La penalty-uri devin puternic şi ştiu că oamenii mă respectă. O ştiu pentru că jucătorii adverşi mi-au spus-o. Şi când se execută primul penalty la o finală mondială, atunci ştim că celălalt va fi nervos. Atunci, eu încerc să fac cumva să nu se poată concentra suficient", a adăugat el.

Citește și: Kosovo, în pragul unui conflict armat. Misiunea de menținere a păcii KFOR și-a suplimentat trupele

Spre deliciul asistenţei, Emiliano Martinez a executat câţiva paşi de dans pe care i-a realizat la Cupa Mondială, după unul din penalty-urile ratate de Franţa.

Argentina, regina lumii la fotbal a treia oară în istorie

Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Citește și: SRI desecretizează dosarele Revoluției. Hellvig: „Eroii din 22 decembrie merită adevărul”

Echipa Albiceleste şi-a trecut în palmares astfel al treilea său titlu mondial, după cele obţinute în 1978 şi 1986.

Lionel Messi (23 - penalty, 109) şi Angel Di Maria (36) au marcat pentru Argentina, în timp ce fenomenalul Kylian Mbappe a înscris toate golurile Franţei (80 - penalty, 81, 118 - penalty). La loviturile de departajare, Messi, Dybala, Paredes şi Montiel au fost cei care au adus trofeul aproape, de la francezi marcând Mbappe şi Kolo Mouani, în timp ce Coman (a apărat Martinez) şi Tchouameni au ratat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te