VIDEO Se anunță marea bătălie pentru eliberarea Crimeii. Rușii sapă tranșee și ridică fortificații

DE Adina Mutăr | 04.04.2023 - 17:12
Portul Sevastopol-Foto: Profimedia Images
Fortificații rusești în Crimeea-Foto: maxar satelite

Se anunță marea bătălie pentru eliberarea Crimeii. Rușii sapă tranșee, ridică fortificații și „dinți de dragon” în Crimeea. Au stabilit linii de apărare în nordul Crimeii, în zona istmului Perekop, care leagă peninsula de Ucraina continentală.

SHARE

Se anunță marea bătălie pentru eliberarea Crimeii. Rușii pregătesc linii de apărare,  potrivit imaginilor din satelit publicate în proiectul „Scheme”.

Fotografiile publicate surprind noi fortificații ce au apărut pe ambele părți ale autostrăzii E-105 și lângă Lacul Sivaș.

Se anunță marea bătălie pentru eliberarea Crimeii

În zona punctului de control al frontierei Armiansk și a Zidului Perekop, rușii au săpat o linie dublă de tranșee.

„În noiembrie 2022, linia de tranșee era deja vizibilă. Până în martie a acestui an, s-a ramificat. Liniile sunt conectate prin tranșee, iar pozițiile echipamentelor militare sunt vizibile între ele”, se arată în raportul Scheme.

Potrivit informațiilor militare ucrainene, rușii se întăresc cel mai mult în nordul Crimeii capturate.

„Infrastructura este menținută în pregătire pentru luptă: o componentă puternică de sol și aviație este situată pe teritoriul Crimeii, avioane de luptă, 60 de elicoptere de atac sunt situate pe teritoriul Crimeii”, a declarat Vadim Skibițki, șef adjunct al Serviciului de Informații pentru Apărare al Ministerului Apărării al Ucrainei, potrivit ua.krymr.com.

Imaginile din satelit pe care Maxar le-a furnizat The Washington Post dovedesc că  rușii au construit o rețea de tranșee și bariere inginerești în peninsulă.

Armata rusă instalează bariere antitanc din beton

Fortificațiile includ șanțuri anti-tanc adânci, linii de tranșee ce se întind pe sute de metri, folosind BTM-3 pentru a săpa șanțurile.

Imaginile din satelit indică faptul că Rusia a construit recent fortificații în zonele Medvedivka, Vitino și alte părți ale Crimeii ocupate.

Imaginile arată, de asemenea, că multe structuri de apărare rusești sunt construite de-a lungul corpurilor de apă și creează obstacole suplimentare pentru o potențială ofensivă terestră ucraineană.

Citește și: FSB confiscă pașapoartele oficialilor și directorilor companiilor de stat, ca să nu „dezerteze”

Armata rusă instalează bariere antitanc din beton în formă de piramide – așa-numiții „dinți de dragon”, ce ar trebui să încetinească avansul echipamentului militar la sol.

Tamila Tașeva, reprezentantul prezidențial al Ucrainei în Republica Autonomă Crimeea a transmis cetățenilor ruși care trăiesc în Crimeea ocupată să părăsească peninsula, altfel sunt „participanţi la crimele de război de colonizare”.  

„Treceți podul Kerci și plecați acasă”

„Toți acești cetățeni – de la 500.000 la 800.000 cel puțin – ar trebui să treacă podul Kerci și să se întoarcă acasă. Dacă nu, vor fi alungați cu forța”.

Potrivit autorităților, aproximativ 800.000 de ruși s-au mutat în Crimeea în timpul ocupației.

Citește și: CIA : Putin va fi ucis pentru a pune capăt războiului în Ucraina. Până atunci, va lua Moldova

Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a anunțat punctele strategiei de eliberare a Crimeii.

Printre acestea se numără „evacuarea cetățenilor ruși care au venit în Crimeea după ocupația din 2014”.

Șeful rus al Crimeii, Serhi Aksionov, a declarat că Ucraina nu va putea intra în peninsulă datorită fortificării și a liniilor de apărare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te