VIDEO Rușii au bombardat un centru de reabilitare pentru copii din Ucraina, care aparține Moldovei

DE Alin Crișan | Actualizat: 01.07.2022 - 20:14
VIDEO Rușii au bombardat un centru de reabilitare pentru copii din Ucraina, care aparține Moldovei/Photo: RT

Armata rusă a bombardat un centru de reabilitare pentru copii din Ucraina, care aparține Republicii Moldova, a anunțat, vineri, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății din această țară.

SHARE

Ministerul Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că rachetele rusești care au atacat noaptea trecută regiunea Odesa, au afectat una dintre clădirile Centrului de reabilitare pentru copii din Sergheevca care aparține Ministerului Sănătății al R. Moldova. Potrivit ministrei, cinci colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente.

„Ministerul Sănătății deține în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiții bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova având posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre.

Citește și: FOTO Încă un tren a deraiat în județul Iași. Momente de panică printre pasageri

Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică și numai am pregătit planuri pentru reluarea activității, și a venit războiul. În urma atacului Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute țăndări. Dar cu regret am fost anuntați că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente.

Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire și le dorim din suflet recuperare totală.
Familiei colegului decedat exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău …
Nimic mai groaznic decât războiul. Suntem niște fericiți atât timp cât nu zboară rachete pe de-asupra noastră, prețuiți aceasta. Restul toate pot fi rezolvate”, se arată într-o postare a ministrei Sănătății, Ala Nemerenco.

Citește și: VIDEO Elicopterul H145M, care a lansat o rachetă Spiker ER în România, prezentat la Paris

În noaptea de joi spre vineri, 30 iunie – 1 iulie, rușii au lansat rachete asupra regiunii Odesa. Au fost lovite mai multe locații, inclusiv un bloc de locuințe și o bază de odihnă din localitatea Sergheevca. Potrivit ultimelor informații, cel puțin 20 de oameni au murit și 38 au fost răniți.

Centrul de Reabilitare pentru Copii „Sergheevca”, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii al R. Moldova, este singura instituţie de acest gen pe care R. Moldova o are pe malul Mării Negre, în Ucraina, potrivit zdg.md

Citește și: VIDEO Pistoale „Gucci Glock” pentru agenții ce apără focoasele nucleare SUA. Inspirate de John Wick

Anual, în schimbul reabilitării copiilor cu diverse boli cronice, sanatoriul primeşte din bugetul de stat al R. Moldova peste 20 de milioane de lei. Beneficiind de banii veniţi de la Chişinău, instituţia medicală de la Sergheevca a fost renovată aproape în totalitate în ultimii ani, condiţiile de cazare şi tratament oferite fiind, în prezent, net superioare oricărei instituţii medicale de stat din R. Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.