VIDEO Rusia nu mai trimite avioane Su-35 în Ucraina. Atacă din spate cu bombe ghidate „cu planare”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.04.2023 - 12:41
Rusia nu mai trimite avioane Su-35 în Ucraina. Atacă din spate cu bombe ghidate „cu planare” - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Forțele armate rusești au schimbat modul de acțiune în Ucraina. După ce au pierdut sute de avioane de război în atacuri necoordonate cu artileria de la sol, rușii atacă acum din spatele frontului cu „bombe ghidate cu planare” care pot parcurge distanțe de până la 70 de km.

SHARE

Rusia folosește bombe aeriene ghidate cu planare, lansând zeci de bombe pe zi peste zona de demarcație a frontului de pe avioane Su-35 și Su-34, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Iurii Ihnat.

 Rusia nu mai trimite avioane Su-35 în Ucraina. Atacă din spate cu bombe ghidate „cu planare”

„Aviația inamicului, din păcate, lucrează, iar de câteva zile au început să folosească bombe cu planare care pot zbura zeci de kilometri, până la o distanță aproximativă de 70 km. Inamicul folosește de la 10 până la 20 de bombe pe zi de-a lungul întregii linii de demarcație.

Proiectilele sunt lansate de pe avioanele Su-35, Su-34, care nu sunt incluse în zona de viziune a apărării noastre aeriene, iar aceasta este o nouă amenințare pentru noi, la care trebuie să răspundem prompt", a spus el.

Potrivit lui Ihnat, Ucraina nu are cum să reacționeze în acest moment la noua tactica adoptată de ruși și face apel la Occident să ajute ucraina cu sisteme și mijloace de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune.

Citește și: Cine e Stormy Daniels, actrița care l-a aruncat pe Trump în ghearele justiției? Pactul cu „diavolul”

„Pentru a alunga aceste avioane cât mai departe posibil de granițele noastre, avem nevoie de sisteme și mijloace de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune, precum Patriot, și, bineînțeles, dorim avioane de vânătoare care pot folosi rachete aer-aer la distanțe mari", a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rusia a desfășurat vineri seara un atac masiv asupra teritoriilor ucrainene, folosind o gamă largă de arme, inclusiv bombe aeriene ghidate, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Iuriy Ihnat.

Citește și: Atac cu drone rusești la unul dintre cele mai importante porturi de la Marea Neagră: „Sunt pagube”

„Totul a început cu atacul din Odesa. Două rachete X-59 au fost distruse. De asemenea, atacul a continuat și din nordul Ucrainei, aproximativ 10 avioane Su-35 au atacat regiunea Sumî cu bombe aeriene ghidate. Pierderile sunt în curs de clarificare acolo, ele vor fi anunțate de către administrațiile militare", a spus Ihnat.

În timpul acestui atac, rușii au folosit o rachetă antiradar X-31. "Din nefericire, există și drone Shaheds care au atacat nordul țării și Kryvyi Rih”, a mai declarat Ihnat, potrivit ukranews.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te