VIDEO Rusia acuză un atac cu drone asupra Moscovei. Sunt raportate explozii. Aeroportul, în pericol

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.07.2023 - 12:55
Rusia acuză un atac cu drone asupra Moscovei - Foto: Twitter/ @ruinwanderer

Cinci drone au fost doborâte în apropiere de Moscova marți dimineața, potrivit presei de stat ruse. Activitatea pe aeroportul care deservește capitala Rusiei a fost suspendat temporar după aceste atacuri.

SHARE

Agenția de știri de stat TASS a declarat că o dronă a fost interceptată în Novaya Moskva (Noua Moscova), iar cealaltă în regiunea Kaluga, la sud-vest de capitală. Ulterior, Kremlinul a vorbit despre un atac ucrainean cu 5 drone.

Rusia acuză un atac cu drone asupra Moscovei

Nu au existat răniți sau pagube după ce dronele au fost interceptate, a relatat agenția de știri de stat RIA Novosti.

Însă, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu incendii provocate, cel mai probabil, după prăbușirea acestor drone.

Rusia acuză un „atac terorist” asupra Moscovei

Ministerul rus al Apărării a declarat că a interceptat marți cinci drone ucrainene în apropierea Moscovei, în ceea ce a numit un "atac terorist", într-o declarație pe Telegram.

"În această dimineață, o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist folosind cinci drone împotriva unor ținte din regiunea Moscovei și din Noua Moscovă a fost dejucată", a declarat ministerul.
Patru dintre drone au fost interceptate de apărarea antiaeriană din regiunea Moscovei Noi, a precizat acesta.

A cincea dronă a fost "suprimată de războiul electronic și s-a prăbușit pe teritoriul districtului Odintsovo din regiunea Moscovei", a precizat ministerul.

Primarul Moscovei spune că tentativa de atac cu drone ucrainene a forțat aeroportul să devieze zborurile.

Citește și: Ofițerii ruși dezertează la „Legiunea Libertății” anti-Putin. „Obosiți de războiul fără rezultate”

Din motive de securitate, unele zboruri de pe aeroportul Vnukovo au fost redirecționate temporar", a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, pe Telegram.

Toate dronele detectate au fost eliminate de forțele de apărare aeriană și nu au existat victime sau răniți, a adăugat el.

Ucraina comentează rareori atacurile de pe teritoriul rusesc, care s-au intensificat în ultimele luni, pe măsură ce războiul ajunge din ce în ce mai mult la poporul rus.

Citește și: Liceu trucat. Elevi de la clasele de filologie au luat note de 2 și 3 la limba română la Bacalaureat

Aeroportul Internațional Vnukovo, unul dintre cele patru aeroporturi care deservesc Moscova, a deviat marți șase zboruri, potrivit unei declarații a Rosaviatsiya, Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia.

"Din cauza unor probleme tehnice imposibil de gestionat de către aeroportul însuși, Vnukovo a impus restricții asupra sosirii și plecării aeronavelor începând cu ora 5:10 AM", a precizat Rosaviatsiya în declarație.
Restricțiile privind zborurile care sosesc și pleacă de pe aeroportul Vnukovo au rămas în vigoare până la ora 8:00 dimineața, a precizat Rosaviatsiya, potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te