Ofițerii ruși dezertează la „Legiunea Libertății” anti-Putin. „Obosiți de războiul fără rezultate”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 04.07.2023 - 10:06
Ofițerii ruși dezertează la „Legiunea Libertății” anti-Putin (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Images

Ofițerii ruși dezertează la „Legiunea Libertății” anti-Putin. „Obosiți de războiul fără rezultate”, preferă să se alăture militarilor ruși rebeli.

SHARE

Ofițerii armatei ruse „îl abandonează pe Putin și se alătură rebelilor” în timp ce moralul se prăbușește din cauza oboselii cauzată de un război fără rezultate.

Comandantul Legiunii Libertatea Rusiei a spus că ofițerii armatei s-au săturat de război și au înțeles că Putin îi conduce pe ei și țara lor în mormânt.

Ofițerii ruși dezertează la „Legiunea Libertății” anti-Putin. „Obosiți de războiul fără rezultate”

Ofițerii armatei ruse și oficialii de securitate îl abandonează pe Vladimir Putin și se alătură rebelilor într-un număr din ce în ce mai mare, potrivit comandantului Legiunii Libertății, potrivit Express.

Sâmbăta trecută, regimul Putin a fost zguduit până la capăt după ce unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus, Evgheni Prigojin, a declanșat o revoltă armată care a fost aproape de răsturnarea șefului de la Kremlin și de a pune capăt domniei sale de 23 de ani.

Președintele Rusiei, împreună cu elitele sale panicate, au fugit din capitală în masă, înainte ca șeful Wagner să se răzgândească, întorcând trupele sale din marșul spre Moscova. 

Cu Prigojin exilat și generalul Serghei Surovikin, comandant superior al armatei, arestat, Putin a susținut că armata și poporul s-au unit pentru a învinge revolta și a preveni intrarea Rusiei în război civil.

Cu toate acestea, alta este realitatea, cu armata care pare că s-a săturat de războiul fără un sfârșit previzibil.

Comandantul rebelilor ruși din Legiunea Libertății, al căror nume de război este Cezar, a declarat pentru Express.co.uk că sprijinul pentru Putin în rândul ofițerilor din armată și al oficialilor de securitate se prăbușește și că nu a fost surprins de inacțiunea lor în timpul crizei.

„Putin ne duce în mormânt”

„Oamenii s-au săturat de război, de regimul lui Putin. Ei înțeleg că Putin conduce Rusia și întreaga lume într-un mormânt. Așadar, numărul susținătorilor noștri  crește tot timpul”.

Legiunea luptă pentru Ucraina și, spre sfârșitul lunii mai, a fost implicată în raiduri transfrontaliere îndrăznețe în regiunea Belgorod, alături de unități din Corpul de Voluntari ruși.

În prezent, rândurile rebelilor sunt alcătuite din trei grupuri distincte. Primul și cel mai numeros este format din foști militari ruși, care au rude ucrainene.

Citește și: VIDEO Ofensiva ucraineană avansează pe șase fronturi. Kremlinul le închide gura bloggerilor militari

Al doilea grup este alcătuit în principal din ruși care locuiau în Ucraina în momentul în care au început ostilitățile.

A treia categorie și probabil cea mai mică sunt activiștii anti-Putin care se aflau în Rusia sau trăiau în altă parte în Europa când șeful de la Kremlin a ordonat trupelor sale să intre în Ucraina.

Citește și: Polonia a arestat un jucător profesionist rus de hochei pe gheață, suspectat de „spionaj”

Putin încearcă să-și refacă, intern, imaginea de lider puternic și iubit de popor. Acesta a fost filmat și fotografiat într-o apariție total neobișnuită, făcând „baie de mulțime” în timpul unei vizite în Daghestan, republica rusă de la Marea Caspică.

Atât de nenatural și bizar a fost acest comportament al liderului de la Kremlin, încât s-a afirmat imediat că a fost o sosie cel care a vizitat Daghestanul. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te