VIDEO Rusia a închis Portul Sevastopol după ce au găsit drone inamice. Cum le-au deghizat SUA

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.09.2022 - 18:19
Portul Sevastopol - Foto: Profimedia

Informațiile se bazează pe imagini prin satelit ale companiei americane Planet Labs. Bariera se îndepărtează cu ușurință pentru trecerea navelor proprii, după care este instalată la loc.

SHARE

Presa occidentală și mai multe surse de monitorizare de pe Twitter și Telegram au informat că marinarii ruși au instalat bariere speciale la intrarea în Golful Sevastopol, unde se află cea mai mare bază navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Citește și: VIDEO Cum arată mașina viitorului cu propulsie nucleară și autonomie de mii de km. Cine o produce

 

Publicațiile occidentale, între care și The Warzone, dar și cele ruse, au precizat că marinarii militari ruși au recurs la această măsură din cauza faptului că în apele adiacente au fost identificate recent drone maritime de suprafață, transferate de SUA sub formă de asistență acordată Ucrainei în confruntările cu Rusia. Un vehicul fără pilot de acest tip a fost distrus de armata rusă lângă Sevastopol, iar altul a fost capturat în apropierea orașului, după ce a fost aruncat de valuri pe țărm.

Citește și: Compania Blue Air nu își reia activitatea. Avioanele firmei ar putea zbura abia în primăvară

Dronele maritime stealth, denumite sisteme autonome tactice (MANTAS), pot fi folosite atât pentru culegerea de informații, cercetare, supraveghere și indicarea țintelor, cât și pentru misiuni de lovire a navelor de luptă ale adversarului, transformându-se în drone kamikaze. Acestea reprezintă o amenințare reală atât pentru marina militară, cât și pentru transportul civil.

Citește și: Anchetă la un liceu după ce mai mulți elevi s-au bătut până au avut nevoie de îngrijiri medicale

Golful Sevastopol este o zonă de apă semi-închisă, de tip estuar, din Marea Neagră, care nu îngheață, situată în partea de sud-vest a Peninsulei Crimeea. Acesta are o suprafață de 7,96 kilometri pătrați (lungimea de peste 7,5 kilometri, iar lățimea de aproximativ un kilometru). În interiorul acestuia este amplasată Baza Navală Crimeea a FRMN, potrivit defenseromania.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.