VIDEO România trimite a doua echipă de pompieri în Grecia. Flăcările ajung la 25 de metri înălțime

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.08.2024 - 12:02
România trimite a doua echipă de pompieri în Grecia. Flăcările ajung la 25 de metri înălțime - Foto: Facebook/IGSU
România trimite a doua echipă de pompieri în Grecia. Flăcările ajung la 25 de metri înălțime - Foto: Facebook/IGSU

România trimite a doua echipă de pompieri în Grecia. Flăcările ajung la 25 de metri înălțime. România a mobilizat marți un al doilea contingent de pompieri pentru a ajuta la combaterea incendiilor devastatoare care afectează regiunea Attica din Grecia.

SHARE

În urma activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis să suplimenteze echipele de salvatori aflate deja în Grecia cu încă 44 de pompieri și patru mijloace tehnice.

România trimite a doua echipă de pompieri în Grecia. Flăcările ajung la 25 de metri înălțime

Această măsură subliniază angajamentul României în sprijinul internațional în contextul crizei provocate de incendiile de vegetație și pădure din Grecia, anunță Biroul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a primit solicitarea autorităților grecești pentru asistență internațională de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC).

Foto: Facebook/IGSU

În urma consultării cu președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Marcel Ciolacu a convocat luni, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Contingentul românesc include 40 de pompieri și două autospeciale de stingere și intervenție rapidă, care vor ajunge pe cale aeriană cu ajutorul a două aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

Foto: Facebook/IGSU

„Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat marți, 13 august, o misiune de transport aerian în Grecia a unui detașament de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

O aeronavă C-130 Hercules și o aeronavă C-27 J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni către Elefsis, având la bord 40 de pompieri și două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Foto: Facebook/IGSU

Misiunea a fost solicitată de către Departamentul pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Specialiștii din cadrul IGSU acționează în Grecia ca răspuns la solicitarea de sprijin transmisă de autoritățile elene prin portalul informațional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE, ca urmare a situației create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile.

Foto: Facebook/IGSU

Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate. 

Acesta include o capacitate europeană de răspuns în situații de urgență, pe baza alocării voluntare în comun a resurselor alocate în prealabil de statele membre în vederea desfășurării imediate în interiorul sau în afara UE”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te