VIDEO Putin și anturajul său și-au planificat fuga în cazul unei înfrângeri în Ucraina. Unde se duc

DE Elena Andrei | Actualizat: 29.07.2022 - 21:54
Putin și anturajul său și-au planificat fuga /foto: profimedia

Vladimir Putin și oamenii care i-au rămas loiali fac pregătiri pentru a părăsi Rusia în cazul în care armata rusă va fi învinsă în Ucraina, potrivit canalului Telegram General SVR.

SHARE

În condițiile în care ofensiva sa din Donbas stagnează, Ucraina se pregătește să recucerească Herson și economia rusă se prăbușește, liderul de la Kremlin este „conștient de posibilitatea unei schimbări bruște de dispoziție în țară”, potrivit General SVR.

Surse de la Kremlin susțin că Putin însuși își pregătește traseul fugii, numit „plan de evacuare din Rusia”.

Sunt surse care susțin că Putin și familia sa din Rusia optează în primul rând pentru Siria, stat prieten cel mai apropiat pe al cărui lider, Bashar al-Assad, l-a salvat intervenind în războiul civil, în 2015.

Mai mult decât atât, comandanții militari ruși care au fost în Siria, aduși ulterior pentru războiul din Ucraina, au baze puternice și soldați care controlează forțele lui Bashar al-Assad.

Însă, orice zbor din Rusia spre Siria ar trebui să traverseze spațiul aerian al Turciei, membră NATO.

În cazul în care liderul turc, Recep Tayyip Erdoğan, ar refuza permisiunea ca avionul care îl transportă pe Putin și familia sa să intre în spațiul său aerian, aceasta ar anula efectiv cea mai rapidă și poate singura cale de scăpare a liderului de la Kremlin. 

Deși Turcia este membră a alianței militare occidentale, țara și-a croit propria cale diplomatică în relațiile internaționale. Erdogan a condus multe negocieri între Ucraina, Rusia, ONU în războiul din Ucraina și Siria, Iran și Rusia, în războiul din Siria, unde Turcia are interese opuse Moscovei.

La începutul acestei luni, Putin s-a întâlnit cu omologii săi turc și iranian la Teheran, pentru a discuta despre Siria.

Citește și

VIDEO Rusia îl incită pe Orban să-și „recupereze” teritoriile locuite de maghiari

VIDEO Cum arată submarinele NATO care pot distruge Rusia în 30 de secunde

Președintele turc nici nu a legat o prietenie cu Putin, plătindu-i o poliță, când l-a lăsat să aștepte, în picioare, la summit-ul trilateral din Iran.

Iranul este o altă putere regională - și dușman al Occidentului - care ar fi interesată de soarta lui Putin.

„În principiu, este benefic pentru Iran și Turcia să îl țină în rezervă pe președintele rus în exil, folosindu-l, în funcție de situație, ca o pârghie sau ca monedă de schimb”, scrie General SVR.

Între timp, forțele ucrainene au pornit contraofensiva în apropierea orașului ocupat Herson.

Atacurile aeriene au distrus mai multe poduri, lăsând trupele ruse izolate, fără aprovizionare, iar în următoarele săptămâni se așteaptă o contraofensivă pentru recucerirea singurului oraș important pe care Rusia a reușit să îl captureze în „operațiunea sa specială”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te