VIDEO Proteste împotriva restricțiilor anti-COVID, în Suedia și Austria

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.03.2021 - 08:36
Mii de oameni, în stradă la Viena împotriva restricţiilor anti-COVID și a vaccinării. / Foto: news.ro

Sute de persoane au protestat sâmbătă la Stockholm împotriva restricţiilor introduse împotriva pandemiei de coronavirus în Suedia, încâlcând o interdicţie privind adunările publice, relatează DPA. De asemenea, mii de austrieci au ieșit în stradă la Viena.

SHARE

Demonstraţia de la Stockholm nu a fost autorizată. La scurt timp după ce protestatarii s-au adunat într-una din principalele pieţe din capitala Suediei, forţele de ordine le-au cerut să se disperseze.

Poliţia a transmis prin portavoci că, în timpul pandemiei, nu pot avea loc adunări publice mai mari de opt persoane.

Protestul a fost pregătit pe reţelele de socializare de un grup numit Suedia Liberă, ai cărui susţinători sunt critici şi sceptici în privinţa restricţiilor şi informaţiilor autorităţilor.

Citește și:

Studiu: Vaccinul AstraZeneca atinge potenţialul maxim cu doza de rapel în 12 săptămâni

"Atât de multe persoane din Suedia s-au săturat de aceste restricţii, care sunt nefondate, şi vor să ia o poziţie", a spus unul dintre organizatori, Filip Sjostrom, pentru cotidianul Expressen de la Stockholm.

După un timp, mulţimea a părăsit piaţa Medborgarplatsen din cartierul Sodermalm şi a mărşăluit spre parcul central Kungstradgarden în spatele unui banner mare pe care era scris 'Pentru libertate şi adevăr'.

Unii protestatari au avut pancarte cu texte care criticau vaccinările.

În Kungstradgarden, poliţia a reluat apelurile ca mulţimea să se disperseze. Treptat, adunarea s-a dispersat, conform imaginilor transmise de televiziuni.

Până vineri, aproximativ 7% din populaţia adultă din Suedia a primit prima doză de vaccin, a anunţat Autoritatea Sanitară Publică.

În Suedia, ţară cu 10,3 milioane de locuitori, s-au înregistrat 684.000 de cazuri de infectare şi 13.003 de decese legate de coronavirus.

Citește și:

Un copil a murit de COVID. Peste 1.000 de pacienți, internați la ATI. Mai mult de 4.000 de infectări

Mii de oameni, în stradă la Viena împotriva restricţiilor anti-COVID și a vaccinării

Mii de oameni au participat, sâmbătă, la Viena, la un protest faţă de restricţiile decise de autorităţi pentru evitarea propagării coronavirusului, relatează dpa.

Printre protestatari s-au aflat şi extremişti de dreapta, dar şi grupuri de manifestanţi din Germania.

Poliţia a verificat dacă participanţii la protest respectă regulile de distanţare socială şi purtare a măştii. Mai multe persoane au fost amendate, iar câteva au fost reţinute pentru încălcarea regulilor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.