VIDEO Propaganda Kremlinului cere bombardarea bazelor militare din Europa, inclusiv din România

DE Daniel Toșa | 19.10.2022 - 12:51
Propaganda Kremlinului cere bombardarea bazelor militare din Europa, inclusiv din România - FOTO: Profimedia

Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai înflăcărați propagandiști ai Kremlinului cere atacarea bazelor militare din Europa unde sunt antrenate trupele ucrainene, inclusiv cele din România.

SHARE

Propagandistul, enervat de înarmarea Ucrainei de către Occident, consideră că e timpul ca țările care trimit ajutor militar sau facilitează drumul acestuia în țara invadată de Rusia să fie atacate, indicând bazele militare din Europa, inclusiv și cele din România.

„Dar poate că e timpul să le explicăm celor din Vest, care devin tot mai obraznici pe măsură ce vorbim, că bazele în care îi antrenează în prezent pe ucraineni, cele din Franța, Polonia, Germania, Marea Britanie – poate ar trebui să le spunem că noi considerăm ținte legitime aerodromurile poloneze unde aterizează avioane cu ajutorul SUA și al Marii Britanii, bazele din România și așa mai departe?

Nu vedeți acum, din nou și din nou, că ei extind raza de acțiune și complexitatea armelor furnizate?”, i-a întrebat propagandistul Kremlinului pe specialiștii invitați în studio.

Citește și: Dîncu, împrumut electoral de 800.000 lei pentru nouă candidați PSD. Unii nu aveau nevoie de bani

Expertul militar Evgheni Bujinski i-a explicat lui Soloviov că acest lucru ar însemna declararea războiului împotriva NATO, ceea ce al duce la Al Treilea Război Mondial.

„Ei bine, am spus deja că tot ceea ce intră pe teritoriul ucrainean este o țintă legitimă, dar efectuarea de lovituri pe teritoriul statelor membre NATO înseamnă, desigur, declararea războiului împotriva acestora”, i-a răspuns expertul militar.

Citește și: DOCUMENT Zeci de mii de elevi de liceu pot primi, lunar, bani de la guvern. Care sunt condițiile

Soloviov cere Kremlinului să găsească o „portiță” pentru a nu fi activat articolul 5 al NATO

Vladimir Soloviov a încercat să găsească o ”portiță” pentru a nu fi activat articolul 5 al tratatului nord-atlantic și spune că aerodromurile poloneze ar putea fi atacate de pe teritoriul Ucrainei, din vest sau din regiunea Harkov pe care Rusia „nu a eliberat-o”.

„Nu trebuia să le atacăm deja?”, a întrebat Soloviov invitații din platou, sugerând că aliații Ucrainei trebuie să fie amenințați ca să nu mai trimită trupelor Kievului ajutor militar.

Expertul militar rus îl pune la punct pe propagandistul Kremlinului: „Renunță la aceste vorbe goale”

Soloviov continuă și desigur că nu renunță la ideea de a ataca baze NATO, dar apoi intervine și expertul Iakov Kedmi și îi spune să renunțe la aceste „vorbe goale”, precizând că atunci când Rusia va trebui să acționeze, o va face.

Soloviov este vizibil enervat de atitudinea expertului și datorită faptului că Kremlinul a declart în repetate rânduri că anumite linii roșii au fost trecute, dar nu a luat nicio măsură, cum ar fi atacul asupra unui teritoriu rusesc, cum este regiunea Belgorod, unde Moscova susține că este lovită de ucraineni, relatează sursa citată, potrivit Timpul.md

Cei doi experți militari sunt de acord că Soloviov trebuie să renunțe la amenințări și că decizia trebuie să o ia Statul Major General al Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te