VIDEO Prințesa Kate a dezvăluit diagnosticul bolii sale. Primește tratament pentru cancer

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.03.2024 - 20:36
Prințesa Kate a anunțat că are cancer Foto: nbcnews.com

Prințesa de Wales, a dezvăluit vineri, într-un mesaj video că a fost diagnosticată cu cancer și se află sub un tratament pentru această boală. Kate a explicat și de ce a amânat să facă publc diagnosticul.

SHARE

Kate, Prințesa de Wales , a anunțat vineri că a fost diagnosticată cu cancer și urmează chimioterapie, rupând tăcerea după mai multe săptămâni de speculații larg răspândite asupra sănătății ei.

„William și cu mine am făcut tot ce ne stă în putință pentru a procesa și gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii”, a spus prințesa.
 

VIDEO. Prințesa Kate a anunțat că are cancer. Face chimioterapie

Soția în vârstă de 42 de ani a Prințului William, viitorul rege al Marii Britanii, a fost internată timp de aproape două săptămâni la clinica privată din Londra, după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră în ianuarie.

Se credea că nu este vorba despre cancer și că operația a avut succes, a spus Kate vineri într-un mesaj video rar. „Totuși”, a spus ea, „testele după operație au constatat că cancerul a fost prezent”.

Kate a spus că acum urmează „un curs de chimioterapie preventivă”, la sfatul echipei sale medicale. Ea nu a precizat ce tip de cancer are sau în ce stadiu a fost găsit, iar Palatul Kensington nu a precizat de ce a fost necesară operația.

„Acum sunt în fazele incipiente ale acelui tratament”, a spus Kate în declarația, eliberată de palat. Ea a mulțumit publicului pentru sprijinul acordat, dar a cerut și „timp, spațiu și intimitate” în timpul finalizării tratamentului.

Citește și: Cum arată Prințesa Kate după operația din ianuarie? Prima fotografie oficială, realizată de soțul ei

„Acest lucru, desigur, a fost un șoc imens, iar William și cu mine am făcut tot ce ne stă în putință pentru a procesa și gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii. După cum vă puteți imagina, acest lucru a luat timp.

Mi-a luat este timpul să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul”, a spus Kate.

„Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să-i asigurăm că voi fi bine”, a adăugat ea.

Kate a avut și un mesaj pentru cei afectați de boală.

Citește și: Prințesa de Wales, la spital, după o intervenție chirurgicală. Și-a anulat angajamentele publice

„În acest moment, mă gândesc și la toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer”, a spus ea. „Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rugăm să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri”. 

La momentul operației lui Kate, William a amânat o serie de angajamente, în timp ce jongla să fie cu soția sa și să aibă grijă de copiii lor.

Regele Carol al III-lea a fost el însuși diagnosticat cu cancer luna trecută și a fost supus unui tratament. Palatul Buckingham nu a precizat tipul de cancer sau în ce stadiu a fost găsit, deși anunțul a marcat o ruptură cu istoria regală, care a văzut adesea boli ascunse publicului.

Operația și retragerea lui Kate din ochii publicului au dus la comentarii și teorii ale conspirației care s-au răspândit pe rețelele sociale. Vineri, Kate a cerut intimitate.

Citește și: Kate, Prințesa de Wales, nu face plecăciuni în fața Camillei. De ce e furioasă pe noua regină

„Sunt bine și mă întăresc în fiecare zi, concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec; în mintea, trupul și spiritul meu. Să-l am pe William alături este o sursă grozavă de confort și reasigurare. La fel și dragostea, sprijinul și bunătate care a fost arătată de mulți dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru noi doi", a spus ea.

„Sperăm că veți înțelege că, ca familie, acum avem nevoie de timp, spațiu și intimitate în timp ce îmi termin tratamentul”, a spus ea. „Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie și aștept cu nerăbdare să revin când voi putea, dar deocamdată trebuie să mă concentrez pe recuperarea completă”.

Absența lui Kate din viziunea publicului și frenezia media care a urmat au alimentat o înțelegere publică a modului în care familia regală își echilibrează dorința de confidențialitate cu transparența și responsabilitatea în lumea modernă.

Moara regală de zvonuri a fost pusă la suprafață când o fotografie de familie a lui Kate și a copiilor ei – lansată pentru a marca Ziua Mamei în Regatul Unit și într-o aparentă încercare de a pune capăt zvonurilor – a fost retrasă de agențiile foto pentru că fusese modificată digital.

Pe măsură ce zarva creștea, Palatul Kensington a transmis că prințesa însăși a editat fotografia și și-a cerut scuze „pentru orice confuzie”.

Ea a fost văzută într- un videoclip granular o săptămână mai târziu, după ce a fost văzută la cumpărături cu William în Windsor, în ceea ce experții regali au spus că a fost probabil un efort deliberat de a pune capăt saga.

Dar apoi a reieșit că organul de control al datelor din Marea Britanie investiga un raport conform căruia membrii personalului spitalului unde a fost operată ar fi încercat să-și acceseze fișele medicale.

Kate apare în mod regulat sondaje drept unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale.

Fosta Kate Middleton a crescut în Berkshire, un comitat bogat la vest de Londra. Ea a fost crescută de părinți antreprenori și a urmat colegiul exclusiv Marlborough. Kate a studiat apoi istoria artei la Universitatea St. Andrews din Scoția, unde l-a cunoscut pe William în 2001.

Relația lor a intrat în atenția publicului când au fost fotografiați împreună în timp ce schiau în Elveția și, în ciuda despărțirii scurte, cuplul s-a căsătorit în 2011, scrie nbcnews.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te