VIDEO Primele imagini cu cele două ostatice americane, mamă și fiică, eliberate de Hamas din Gaza

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.10.2023 - 08:06
Primele imagini cu cele două ostatice americane, mamă și fiică, eliberate de Hamas din Gaza - Foto: Profimedia Images

Gruparea islamistă Hamas a eliberat două ostatice americane, mamă şi fiică, Judith şi Natalie Raanan, răpite în atacul din 7 octombrie din sudul Israelului.

SHARE

"Ca răspuns la eforturile Qatarului, Brigăzile Al-Qassam au eliberat doi cetăţeni americani (o mamă şi fiica ei) din motive umanitare şi pentru a dovedi poporului american şi lumii că afirmaţiile făcute de Biden şi de administraţia sa fascistă sunt false şi nefondate", a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Obaida.

Armata israeliană a dat publicităţii primele imagini cu cele două femei eliberate. Ele apar flancate de soldaţi israelieni înarmaţi şi sunt ţinute de mână de Gal Hirsh, negociatorul pentru ostatici al guvernului israelian.

Judith şi Natalie Raanan au fost răpite din kibbutzul Nahal Oz, în urma atacului Hamas din 7 octombrie.

Citește și: Teroriștii Hamas, care ucid oameni nevinovați în Israel, îi mulțumesc lui Putin pentru susțiere

Presa din Statele Unite a relatat că femeile erau din Evanston, o suburbie a oraşului Chicago. Familia Raanan îşi vizita rudele în kibbutzul Nahal Oz din sudul Israelului când acesta a fost atacat de Hamas, potrivit familiei lor. Fiica are 17 ani, potrivit CNN.

Americancele primii ostatici eliberaţi de când atacatorii Hamas au luat cu asalt Israelul în urmă cu aproape două săptămâni, ucigând 1.400 de persoane, în principal civili, şi luând aproximativ 200 de ostatici.

Citește și: Șeful ONU pentru refugiați: „Escaladarea militară va fi catastrofală pentru civilii din Gaza”

Biden, "foarte bucuros" după eliberarea celor doi ostatici americani

Preşedintele Joe Biden a declarat vineri că este "foarte bucuros" după eliberarea a două femei americane care fuseseră luate ostatice pe 7 octombrie de Hamas în timpul atacului asupra Israelului, transmite AFP.

"Compatrioţii noştri au trecut printr-un calvar teribil în ultimele 14 zile şi sunt nespus de bucuros că se vor reuni în curând cu familiile lor", a spus el într-o declaraţie, mulţumind Qatarului şi Israelului pentru "parteneriatul" lor şi promiţând că Statele Unite ale Americii "nu se vor opri până nu îi vor aduce acasă" pe ceilalţi cetăţeni ai săi încă ostatici.

Guvernul israelian a anunţat vineri seară că cele două ostatice americane, a căror eliberare Hamas o anunţase mai devreme, au ajuns în Israel.

Cele două femei au fost răpite pe 7 octombrie în timp ce vizitau kibbutz-ul (satul agricol colectivist) Nahal Oz.

Aceasta este prima eliberare de ostatici confirmată de ambele părţi.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a indicat într-un comunicat că cele două femei, Judith Tai Raanan şi Natalie Shoshana Raanan,"au fost eliberate din mâinile organizaţiei teroriste Hamas" şi se îndreaptă către un punct de întâlnire, în centrul ţării, unde le aşteaptă membrii familiei.

Aproximativ 200 de ostatici israelieni, străini şi cu dublă naţionalitate, au fost răpiţi din Israel şi duşi în Fâşia Gaza de luptătorii Hamas.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te