VIDEO Premierul Canadei, hărțuit în campanie de protestatari furioși

DE Edi Neagu | 30.08.2021 - 08:23
Premierul Canadei, bruiat de protestatari. FOTO: Twitter

Justin Trudeau a avut o surpriză neplăcută în timpul campaniei electorale, când a fost bruiat de manifestanți gălăgioși.

SHARE

Premierul canadian, Justin Trudeau, în plină campanie electorală, a avut de înfruntat din nou duminică mai mulţi protestatari furioşi, după ce vineri a fost nevoit să anuleze un miting electoral din cauza unor manifestanţi ostili vaccinării şi măsurilor sanitare, notează AFP.

Un grup de aproximativ 100 de manifestanţi zgomotoşi au perturbat o reuniune electorală la Cambridge, în provincia Ontario, în cursul căreia Justin Trudeau a anunţat o serie de măsuri pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice dacă va fi reales la parlamentarele anticipate de la 20 septembrie.

"Canadienii nu vor da înapoi, eu nici atât", a afirmat Justin Trudeau care şi-a ţinut discursul cu o oră întârziere şi a răspuns întrebărilor presei, în pofida huiduielilor şi a zgomotului sirenelor acţionate de manifestanţi.

CITEȘTE ȘI: VIRAL Fotografia libertății: o fetiță afgană evacuată din Kabul, pe un aeroport din Belgia

Aceştia din urmă au strigat obscenităţi şi insulte la adresa premierului Trudeau şi a altor personalităţi prezente, potrivit jurnaliştilor unor posturi de televiziune aflaţi la faţa locului. O manifestantă a purtat o mască pe care scria "Masca este la fel de inutilă ca Trudeau".

Subliniind că poate înţelege teama şi neliniştea unora după un an dificil, premierul a insistat că nu îşi va modifica nici campania, nici mesajul.

"Vreau să fiu foarte clar. Sunt total angajat în efortul meu de a face Canada să avanseze. Nimic din ce pot spune aceste persoane nu mă va face să dau înapoi în ambiţia mea de a lupta împotriva schimbărilor climatice şi de a asigura siguranţa canadienilor prin vaccinare", a continuat el.

Ameninţările şi tentativele de a speria canadienii "nu vor funcţiona", a spus Justin Trudeau.

CITEȘTE ȘI: Generalul libian rebel Haftar și-a unit forțele cu cele guvernamentale să apere rețeaua de apă

Vineri, prim-ministrul a explicat că a luat decizia de a-şi anula mitingul, deoarece organizarea acestuia nu a fost în măsură să asigure siguranţa participanţilor.

Mai târziu, el a mărturisit că nu a asistat niciodată la "o furie de o asemenea intensitate". Liderii celorlalte formaţiuni politice canadiene au condamnat în unanimitate incidentul.

La jumătatea lui august, Justin Trudeau a convocat alegeri anticipate, la mai puţin de doi ani de la ultimul scrutin, cu ambiţia de a obţine din nou majoritatea în Camera Comunelor. Potrivit sondajelor publicate la sfârşitul săptămânii, Partidul Conservator, principala formaţiune de opoziţie, a ajuns din urmă şi chiar a depăşit uşor în intenţiile de vot Partidul Liberal condus de Justin Trudeau, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te