VIDEO Povestea îngrozitoare a ucigașului camionagiu. 50 de femei, masacrate și înlănțuite în remorcă

DE Daniel Toșa | 06.12.2022 - 11:07

Deși Robert Ben Rhoades se află în spatele gratiilor pentru trei crime, autoritățile cred că ucigașul din stațiile de camioane ar fi putut ucide până la 50 de femei în timp ce se afla pe drumuri.

SHARE

Pe 1 aprilie 1990, un polițist de stat din cadrul Diviziei de patrulare a autostrăzii din Arizona a observat un tractor cu remorcă pe marginea autostrăzii. Acesta s-a apropiat de vehicul pentru a vedea dacă șoferul avea nevoie de ajutor. Ceea ce a descoperit polițistul a fost o scenă desprinsă dintr-un film de groază.

În interiorul camionului era înlănțuită o tânără dezbrăcată, cu un căluș la gură și cu o privire îngrozită. Șoferul camionului, Robert Ben Rhoades, a încercat să explice că era vorba de o chestiune privată și consensuală.

Dar polițistul nu a fost convins și în scurt timp l-a arestat pe Rhoades. În timp ce aștepta întăriri, acesta a descoperit un pistol automat de calibrul 25 în posesia lui Rhoades.

Citește și: VIDEO Jurnalistul Newsweek care a înțeles, cu șase săptămâni înainte, că invazia rusă e iminentă

La momentul respectiv, Rhoades a fost acuzat doar de răpire și agresiune. Dar, după cum autoritățile aveau să afle în curând, Robert Ben Rhoades, cunoscut și sub numele de ucigașul din stația de autobuz, era de fapt unul dintre cei mai periculoși agresori sexuali și criminali în serie din istoria Americii.

Povestea celui unuia dintre cei mai periculoși criminali în istoria Statelor Unite

Născut la 22 noiembrie 1945 în Council Bluffs, Iowa, Robert Ben Rhoades a avut probleme cu legea aproape de la început. În timp ce era în liceu, a fost arestat pentru manipularea unui vehicul și apoi din nou pentru că s-a bătut în public, înainte de a se înrola în Marină.

Citește și: Macron se poartă cu mănuși cu Putin: „Trebuie să rezolvăm nevoia Rusiei de garanții de securitate”

La scurt timp după aceea, în 1964, tatăl său a fost arestat pentru molestarea unei fetițe de 12 ani și s-a sinucis înainte de proces. Câțiva ani mai târziu, Rhoades însuși a avut din nou probleme cu legea pentru un jaf în urma căruia a fost dat afară din Marină pentru dezonoare.

În anii 1970, Rhoades și-a găsit de lucru ca șofer de camion. Autoritățile au aflat mult mai târziu că, în timp ce se afla pe drumuri, "Ucigașul de la stația de camioane" a torturat, violat și ucis până la 50 de femei. El chiar a făcut fotografii cu unele dintre victimele sale înainte de a le ucide.

Seria crimelor înfiorătoare

Regina Kay Walters

Se presupune că prima sa crimă a avut loc cu mult timp înainte, dar primele crime confirmate ale lui Robert Ben Rhoades au avut loc în ianuarie 1990. După ce a fost arestat în Arizona, în luna aprilie a aceluiași an, a mărturisit că a ucis-o pe Patricia Walsh și Douglas Zyskowski, proaspăt căsătoriți. Cuplul plecase din Seattle în noiembrie 1989 și făcea autostopul până în Georgia, predicând evanghelia creștină.

Ucigașul din stația de autobuz i-a luat din Texas și l-a ucis imediat pe Zyskowski. Cu toate acestea, el a ținut-o prizonieră pe Walsh mai mult de o săptămână, timp în care a torturat-o și a violat-o în mod repetat înainte de a o împușca mortal.

Autoritățile au găsit cadavrul lui Zyskowski lângă Interstate 10, la est de Ozona, Texas, mai târziu în ianuarie, deși acesta nu a fost identificat până în 1992. Cu toate acestea, a fost nevoie de aproape 13 ani pentru ca autoritățile să identifice rămășițele lui Walsh, după ce vânătorii de căprioare au găsit cadavrul acesteia în apropierea gurii unui canion din Millard Country, Utah, identificabil doar după fișa dentară.

Săvârșită la scurt timp după ce i-a omorât pe tinerii căsătoriți, crima care i-a adus ucigașului de la stația de autobuz o condamnare pe viață a fost violul și uciderea Reginei Kay Walters. Adolescenta de 14 ani din Pasadena, Texas, făcea autostopul împreună cu prietenul ei, Ricky Jones, când Rhoades i-a luat cu mașina în februarie 1990.

Rhoades l-a ucis imediat pe Jones (ale cărui rămășițe au fost găsite mai târziu în Mississippi), dar a ținut-o pe Walters ostatică timp de câteva săptămâni sau mai mult în ceea ce a fost numită "camera sa de tortură ambulantă".

Își fotografia victimele înainte de a le ucide

Între timp, el i-a făcut mai multe fotografii în timp ce o ținea captivă. Probele fotografice confiscate în timpul unei percheziții la domiciliul lui Rhoades au scos la iveală fotografii care arată diferite lungimi de creștere a părului lui Walters și diverse vânătăi, ceea ce indică faptul că acesta a ținut-o prizonieră pentru o perioadă substanțială de timp.

În timpul detenției lui Walters, Rhoades îl suna chiar și pe tatăl ei de la telefoane publice. La un apel, i-a spus tatălui lui Walters că i-a tăiat părul.

După ce a torturat-o cu cârlige de pescuit și alte instrumente asortate, Rhoades i-a făcut un ultim set de fotografii lui Walters chiar înainte de a o ucide cu o gargară din sârmă de balotat. După aceea, i-a aruncat cadavrul într-un hambar de pe autostrada 70 din Illinois, unde a fost găsit în septembrie. Până atunci, ucigașul de la stația de camioane fusese arestat de aproximativ cinci luni, dar cartea despre domnia sa de teroare nu era nici pe departe închisă.

Ucigașul a fost condamnat la închisoare pe viață

Odată ajuns după gratii, Robert Ben Rhoades a mărturisit că a comis și mai multe crime.

Robert Ben Rhoades a fost condamnat pentru uciderea lui Walters în 1994 și a fost condamnat la închisoare pe viață în Illinois, dar autoritățile nu l-au putut prinde pentru nimic altceva pentru o perioadă lungă de timp. După ce a început să-și ispășească pedeapsa, însă, a început să mărturisească și alte crime comise în timpul lungii sale vieți pe drumuri.

În primul rând, el nu a avut de înfruntat consecințe pentru crimele lui Walsh și Zyskowski decât în 2012, la mai bine de 20 de ani de la comiterea crimelor. După o perioadă premergătoare procesului care a durat ani de zile, "Ucigașul din stațiile de camioane" a pledat vinovat pentru ambele crime și a primit încă o condamnare pe viață, ca parte a unui acord cu procurorii pentru a evita pedeapsa cu moartea.

Potrivit procurorului districtual Steve Smith, "Sunt procuror din 1979 și a fost una dintre rarele ocazii în care am fost în instanță în care acuzatul a intrat și ai simțit răul. Mi se ridică părul de pe braț chiar acum când vorbesc despre asta".

Alți procurori și polițiști care au lucrat la cazul ucigașului de la Truck Stop de-a lungul anilor au simțit, de asemenea, răul lui Rhoades. Deși astfel de acuzații nu au fost niciodată confirmate, autoritățile suspectează pe scară largă că Rhoades a ucis de fapt zeci de femei.

Organele de aplicare a legii au comparat jurnalele sale de transport cu înregistrările tinerelor femei care au dispărut în decursul unui interval de 15 ani în care se credea că era activ, sugerând în cele din urmă că a fost responsabil pentru aproximativ 50 de crime, sau chiar una până la trei femei pe lună în perioada sa de vârf.

Camionul morții, dotat cu temniță și lanțuri

Camionul său era cu siguranță echipat pentru treaba asta. Autoritățile au găsit un compartiment asemănător unei temnițe între scaune, precum și cătușe pe tavan, astfel încât victimele să poată fi înlănțuite și torturate.

De asemenea, au găsit o așa-numită trusă a crimei care conținea lanțuri, cabluri, bice și lese, precum și vibratoare și clești, ace și cârlige de pescuit pe care le folosea pe organele genitale ale victimelor sale.

Dar, fără mărturisiri sau dovezi concrete, s-ar putea să nu știm niciodată câte persoane a ucis Ucigașul de la stația de autobuz în timpul domniei sale sângeroase de acum atâția ani.

Femeia care a scăpat de ucigașul din stația de autobuz

Pamela Milliken

În timp ce autoritățile suspectează că în povestea lui Robert Ben Rhoades se ascund zeci de crime nerezolvate, o poveste recent apărută din trecutul său a avut un final fericit.

În 2015, mai multe agenții de aplicare a legii au distribuit pe Facebook o fotografie a unei tinere femei capturate de Rhoades în interiorul camionului său în 1985. Aceasta se afla pe aceeași rolă ca și fotografiile cu Regina Kay Walters. Autoritățile s-au gândit că femeia era o altă victimă a ucigașului de la Truck Stop și căutau să o identifice.

Dar apoi, o femeie din Saskatchewan, pe nume Pamela Milliken, a recunoscut-o pe tânără ca fiind ea însăși.

Milliken a declarat că făcea autostopul pentru a-și găsi fratele în Winnipeg când a ajuns în camionul lui Rhoades. Când acesta i-a făcut o fotografie imediat după ce a urcat, ea a întrebat-o de ce, iar el i-a spus că păstrează fotografii ale pasagerilor săi pentru a le putea arăta polițiștilor în cazul în care cineva l-ar fi jefuit și ar fi fugit.

"Mi-a spus că pleacă în Florida și a vrut ca eu să vin cu el", a spus Milliken. "La un moment dat, a arătat spre un semn pe bordul său pe care scria „Bani, „iarbă” sau sex”- Nimeni nu călătorește pe gratis'", și-a amintit ea.

"Eu nu aveam niciun ban. Nu fumam iarbă, așa că știam care dintre ele va fi". Au avut ceea ce Milliken a descris ca fiind o întâlnire sexuală consensuală, iar el a lăsat-o la un depou de autobuze din Winnipeg.

Desigur, mulți nu au fost la fel de norocoși ca Milliken. Și, în timp ce ucigașul de la stația de autobuz nu va vedea niciodată lumina zilei, s-ar putea să nu știm niciodată câte vieți a luat.

Robert Ben Rhoades, acum în vârstă de 75 de ani, își ispășește în prezent cele două condamnări pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată la Centrul Corecțional Menard din Chester, Illinois. Dacă vor mai exista și alte mărturisiri de crimă de făcut, s-ar putea să mai fie încă timp pentru ca alte familii să găsească o aparență de încheiere și dreptate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te