VIDEO Polonia trimite în Ucraina peste 240 de tancuri și 100 de vehicule blindate, rachete și arme

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.06.2022 - 08:45
VIDEO Polonia trimite în Ucraina peste 240 de tancuri și 100 de vehicule blindate, rachete și arme/FOTO: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Polonia a furnizat Ucrainei peste 240 de tancuri şi 100 vehicule blindate, a declarat marţi preşedintele polonez Andrzej Duda, relatează dpa.

SHARE

Varşovia a trimis, de asemenea, sisteme de rachete, mitraliere şi muniţie, a afirmat preşedintele Duda în cursul unei întâlniri cu ambasadori.

În total, Polonia a oferit sprijin militar în valoare de peste 1,6 miliarde de dolari cu scopul de a opri războiul din Ucraina şi de a se asigura că acesta nu se extinde pe teritoriul polonez.

În ultima zi, armata ucraineană a executat 150 de misiuni de foc în direcția sud. În total, au fost eliminați 49 de agresori, echipamente militare, o stație de război electronic și un depozit de muniții.

 

"Inamicul continuă să lupte pe o linie de apărare desemnată. Pentru a-și dovedi puterea, acesta folosește tactica loviturilor cu rachete dispersate, dar aproape simultane, în combinație cu MLRS sau artilerie. Astfel, în cursul dimineții (21 iunie), Mykolayiv și Ochakiv au fost atacate de rachete de croazieră în același timp, infrastructura portuară a fost avariată, camioanele au fost distruse, sediile întreprinderilor și liniile electrice au fost avariate.

Citește și: VIDEO Invadarea Taiwan-ului de către China, un cataclism economic. Industriile IT și auto, în colaps

În paralel, s-a tras cu Uragan MLRS asupra cartierelor rezidențiale din Mykolayiv. Au fost utilizate muniții cu dispersie interzise. Una dintre muniții a explodat chiar în curtea unei case particulare. Erau doi bărbați. Unul a murit pe loc, celălalt a fost rănit, medicii se luptă pentru viața lui", a postat Comandamentul Operațional "Sud" pe Facebook, relatează Ukrinform.

Citește și: VIDEO Războiul s-a mutat în apropierea României. Bombele rușilor au ajuns aproape de brațul Chilia

În câteva ore, MLRS a fost tras asupra Ochakivului, mai multe persoane au fost rănite. La scurt timp după aceea, avioanele strategice au lansat patru rachete asupra apelor și danei portului. Nu au fost raportate victime.

Elicopterele inamice au lovit de două ori pozițiile apărătorilor ucraineni din regiunea Mykolayiv. Nu au fost raportate victime.

"Încercările inamicului de a recunoaște pozițiile noastre din regiunea Mykolayiv au fost întrerupte de activitatea precisă a unității de rachete antiaeriene. În total, pe parcursul zilei au fost executate 150 de misiuni de foc de către unitățile de rachete și artilerie și alte unități, iar cinci lovituri au fost lansate asupra inamicului de către avioane", informează Comandamentul Operațional "Sud".

Pierderile confirmate ale inamicului sunt: 49 de persoane, două obuziere autopropulsate Msta-S, cinci vehicule blindate pentru personal și vehicule, un vehicul de tractare, o stație de război electronic, un depozit de muniții.

În continuarea operațiunii de eliminare a unităților inamice de pe insula Zmiinyi, au fost lovite un sistem de rachete antiaeriene de sistem Pantsir-S1, o stație radar și vehicule. Rezultatele finale sunt în curs de precizare, a precizat armata ucraineană.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te