VIDEO Operațiune secretă a rușilor de scoatere a cadavrelor din crucișătorul Moskva scufundat

DE Elena Andrei | Actualizat: 25.05.2022 - 17:49
Operațiune secretă a rușilor de scoatere a morților din crucișătorul Moskva scufundat/foto: twitter

Forțele ruse au desfășurat în secret o operațiune macabră pentru a scoate morții de pe crucișătorul scufundat Moskva, potrivit unor rapoarte. Noile informații arată că n-au existat misiuni de salvare a marinarilor. Părinții acestora cer dreptate.

SHARE

Nava amiral a Flotei lui Putin din Marea Neagră a fost scufundată la 14 aprilie de un atac cu rachete ucrainene Neptune.

Rusia încă nu a comunicat numărul de morți, recunoscând până acum doar o singură victimă din aceast incident jenant pentru războiul Kremlinului în Ucraina.

Serviciile de informații militare ucrainene susțin că Rusia a efectuat o operațiune de recuperare a cadavrelor și sistemelor de pe navă, timp de două săptămâni, implicând șapte nave.

Noile informații le confirmă pe cele inițiale, că recruții au fost „lăsați să se înece", în timp ce „ofițerii au fugit de pe navă ca șobolanii".

„Au recuperat cadavrele, au îndepărtat tot echipamentul care era clasificat și au curățat acest crucișător”, a declarat Vadim Skibițki, purtător de cuvânt al principalei Direcții de Informații a ministerului apărării de la Kiev.

„Au luat tot ceea ce nu trebuia să cadă în mâinile unei țări terțe”, a spus acesta.

„Este complet neclar ce s-a întâmplat apoi cu cadavrele”, scrie canalul Telegram Iși Svoih.

Potrivit informațiilor inițiale, nava găurită s-a scufundat în timp ce era remorcată spre portul Sevastopol. Starea vremii și înclinația navei n-ar fi permis operațiuni de salvare.

Tatăl unui dintre marinari, Dmitri Șrebeț, care și-a pierdut fiul de 20 de ani, conduce o campanie a părinților ce vor să afle unde sunt copiii lor.

„Nu au existat eforturi de salvare. Ofițerii au fugit de pe navă ca șobolanii, iar marinarii au fost abandonați. Putin va răspunde personal. El este obișnuit să mintă. Putin, vei răspunde!", a spus Șrebeț.

„Vreți să știți de ce nu au existat supraviețuitori, nici grav răniți pe Moskva?. Pentru că i-au scufundat împreună cu crucișătorul”, a adăugat acesta.

„Nu puteau să remorcheze nava la Sevastopol, pentru că toată lumea și-ar fi dat seama ce s-a întâmplat Așa că, în noaptea de 13 spre 14 aprilie, au tras-o mai la sud și au scufundat-o. Acesta este adevărul gol-goluț. Adevărul înspăimântător și îngrozitor, iar eu îl voi dovedi. Timpul va trece și voi dovedi acest lucru. Uitați-vă la bestiile îngrozitoare pe care le avem ca autorități”, a pomis tatăl marinarului dispărut în naufragiu.

Citește și

Şeful Statului Major: Minele în derivă din Marea Neagră, cel mai mare pericol pentru România

VIDEO Rusia renunță la blocada din Marea Neagră, după ce rachete Harpoon ale SUA ajung la ucraineni

Amiralul Igor Osipov, în vârstă de 49 de ani, comandantul Flotei Mării Negre, nu a mai fost văzut de când nava sa amiral, crucișătorul Moskva, s-a scufundat, ceea ce a provocat zvonuri că a fost suspendat sau reținut sau chiar că a murit la bord.

Însă surse din cadrul flotei spun că acesta a rămas la post, dar nu în „dispoziție” să mai participe la evenimente.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te