VIDEO Olanda dă 1.000.000.000 €, Germania un sistem Patriot ca Ucraina să țină frontul contra Rusiei

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.04.2024 - 18:09
VIDEO Olanda dă 1.000.000.000 €, Germania un sistem Patriot ca Ucraina să țină frontul contra Rusiei - Foto: Profimedia Images

Olanda trimite 1.000.000.000 €, în timp ce Germania oferă un sistem Patriot pentru ca Ucraina să țină frontul contra Rusiei. Oficiali de la Kiev au admis că situația frontului este foarte grea, deoarece Rusia aruncă în luptă resurse nelimitate.

SHARE

"Situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil în ultimele zile. Acest lucru se datorează în principal unei intensificări semnificative a ofensivei inamicului după alegerile prezidențiale din Rusia", a declarat sâmbătă, pe Telegram, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sirski.

VIDEO Olanda dă 1.000.000.000 €, Germania un sistem Patriot ca Ucraina să țină frontul contra Rusiei

Citește și: Ucraina construieşte două noi reactoare, în vestul ţării

Armata ucraineană a constatat o "intensificare" a ofensivei armatei ruse. "Acest lucru a fost posibil datorită vremii calde și uscate, care a făcut ca majoritatea zonelor deschise să fie accesibile tancurilor", a explicat Oleksandr Sirski.

"În pofida pierderilor grele, Rusia își multiplică eforturile prin utilizarea de noi unități pe vehicule blindate, datorită cărora obține periodic succese tactice", a adăugat el.

Citește și:  Pericol nuclear la Zaporojie. Toate cele 6 reactoare nucleare, oprite. O linie electrică, distrusă

Rușii și-au intensificat în ultimele zile presiunea în jurul orașului Chassiv Yar, oraș-cheie din estul țării fiind în prezent "sub un foc constant", potrivit Kievului. Orașul de pe deal se află la mai puțin de 30 de kilometri sud-est de Kramatorsk, principalul oraș din regiunea controlată de Ucraina și un important nod feroviar și logistic pentru armata ucraineană, scrie Le Monde.

Germania trimite un „Patriot”

Berlinul va trimite un sistem de apărare antiaeriană Patriot "suplimentar" la Kiev, a anunțat sâmbătă Ministerul german al Apărării.

"Din cauza intensificării atacurilor aeriene rusești împotriva Ucrainei, guvernul german a decis să consolideze în continuare apărarea aeriană ucraineană", a scris ministerul într-un comunicat.

Președintele ucrainean, Volodyimir Zelensky, i-a mulțumit cancelarului german, Olaf Scholz, cu care a vorbit la telefon. "Aceasta este o adevărată demonstrație de sprijin pentru Ucraina într-un moment critic", a declarat el, făcând apel la "toți liderii celorlalte țări partenere să facă același lucru".

Olanda trimite ajutoare de 1.000.000.000 euro

Țările de Jos au oferit Ucrainei încă un miliard de euro pentru asistență în domeniul apărării și 400 de milioane de euro pentru redresare, în plus față de obligațiile asumate în cadrul acordului bilateral de securitate, a declarat președintele Volodymyr Zelensky după o discuție telefonică cu premierul olandez Mark Rutte la 12 aprilie.

"Prim-ministrul Mark Rutte a declarat în cadrul unei discuții telefonice că Olanda a oferit Ucrainei încă 1 miliard de euro în asistență pentru apărare și 400 de milioane de euro pentru recuperare. Acest lucru se adaugă la obligațiile din cadrul acordului nostru bilateral de securitate", a scris Zelensky pe canalul său Telegram.

Șeful statului și-a exprimat recunoștința față de prim-ministru și față de întregul popor al Olandei, scrie presa ucraineană.

Potrivit acestuia, au discutat, de asemenea, despre activitatea comună cu partenerii pentru a accelera furnizarea de cartușe pentru artilerie, muniții și sisteme de apărare aeriană.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te