VIDEO O mână de indieni au bătut măr cu bâte 300 de soldați chinezi la granița din Himalaya

DE Adina Mutăr | Actualizat: 18.05.2024 - 18:52
O mână de indieni au bătut măr cu bâte și pietre 300 de soldați chinezi la frontiera din Himalaya - Foto: X/@clashreport

O mână de indieni au bătut măr cu bâte și pietre 300 de soldați chinezi la frontiera din Himalaya. Au apărut noi imagini șocante cu luptele de graniță în stil medieval dintre India și China, cu trupele care se bat cu bâte și pietre.

SHARE

O mână de indieni au bătut măr cu bâte și pietre 300 de soldați chinezi la frontiera din Himalaya. 

Soldați celor două puteri asiatice - ambele cu arme nucleare - au fost văzuți luptând corp la corp la granița disputată din Himalaya.

În videoclipul dramatic, care datează din 2021, soldați din ambele țări pot fi văzuți angajându-se în atacuri corp la corp și recurgând la arme primitive pentru a ocupa pentru poziții strategice de-a lungul zonei de graniță.

O mână de indieni au bătut măr cu bâte 300 de soldați chinezi la granița din Himalaya

Lupta a izbucnit în Valea Galwan din statul Arunachal Pradesh din nord-estul Indiei din Himalaya, din care o parte este revendicată de China.

Video AICI Atenție: Imagini cu impact emoțional!

Un grup mic de soldați indieni a dat peste 300 de soldați chinezi pe o creastă a munților unde n-ar fi trebuit să fie, ceea ce a dus la conflictul fizic.

Soldații indieni, inferiori din punct de vedere numeric, au învins forțele Armatei Populare Chineze de Eliberare (PLA), care încercau să ocupe creasta.

Soldații s-au bătut cu bâte de fier, pietre, măciuci înfășurate în sârmă ghimpată și cuie, chiar dacă aveau arme de foc. 

Trupele Beijingului au sărit înapoi peste un zid în fața loviturilor necruțătoare ale indienilor.

Cel puțin 20 de soldați indieni , inclusiv ofițerul Bikumalla Santosh Babu, au murit în luptele care au avut loc corp la corp cu arme improvizate.

Beijingul a raportat moartea a doar patru soldați chinezi, ascunzând numărul real, mult mai mare decât cel al indienilor.

După atac, ministrul Apărării al Indiei, Rajnath Singh, a declarat în Parlament că „încercarea chineză a fost stopată de trupele idiene într-o manieră fermă și hotărâtă.

„Confruntarea care a urmat a dus la o încăierare fizică în care armata indiană a împiedicat cu curaj PLA să pătrundă pe teritoriul nostru și i-a obligat să se întoarcă la posturile lor”.

Singh a spus că părții chineze i s-a cerut să se abțină de la astfel de acțiuni și că problema a fost abordată cu China prin canale diplomatice.

Citește și: VIDEO Războiul pentru Taiwan. China atacă cu nave de război invizibile. SUA au pregătit submarinele

Dar purtătorul de cuvânt al armatei chineze, Long Shaohua, a susținut că trupele indiene au „trecut ilegal” granița și au „obstrucționat” trupele chineze în patrulare pe frontiereă

China și India revendică întinderi vaste de teritoriu de-a lungul graniței lor de facto, lungi de 2.100 de mile, numită Linia de Control Real (LAC) - o demarcație ușor trasată care separă teritoriile indiene și chineze din regiune.

Citește și: Japonia și SUA dezvoltă un sistem antiaerian de 3.000.000.000 $ pentru a contracara arme hipersonice

Zona Himalaya este în mare parte îndepărtată, accidentată și acoperită cu zăpadă, cu soldați de ambele părți care se confruntă la doar câțiva metri distanță unul de celălalt în mai multe zone.

Însă, conform unei înțelegeri între autorități, luptele cu arme de foc sunt interzise, așa că soldații celor două țări se „păruie” la propriu când se întâlnesc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te