VIDEO O bază rusească de pe Insula Șerpilor a fost distrusă de Ucraina. Soldații au fugit cu o barcă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.06.2022 - 12:20

În timp ce forțele ucrainene au finalizat cu succes o altă etapă a operațiunii militare, rușii au evacuat în grabă rămășițele garnizoanei lor din Insula Șerpilor și au fugit cu o barcă, transmite Consiliul municipal din Odesa, cu referire la Comandamentul Operațional de Sud.

SHARE

„Noaptea trecută, în timp ce o altă etapă a operațiunii militare a fost finalizată cu succes, unitățile noastre de rachete și artilerie lansând lovituri asupra Insulei Șerpilor, inamicul a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei lor folosind două bărci de mare viteză și, probabil, a părăsit insula", se arată în raport.

În prezent, pe Insula Șerpilor este un incendiu și se aud explozii. Rezultatele finale ale operațiunii militare nu au fost încă raportate.

Reamintim că, în cadrul operațiunii militare de pe Insula Șerpilor, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus sistemul radar al Rusiei, mai multe sisteme de rachete și tunuri de apărare antiaeriană Pantsir-S1, alte echipamente militare și personal rusesc.

Citește și: SURSE Modificări de taxe și impozite. Noi accize la alcool și tutun. TVA crește la restaurante

Sistemul de rachete antiaeriene Pantsir-S1 este un sistem de rachete antiaeriene conceput pentru a asigura apărarea aeriană punctiformă împotriva avioanelor, elicopterelor, munițiilor de precizie, rachetelor de croazieră și dronelor, potrivit Ukrinform.

Citește și: Șeful NATO: Aderarea Finlandei și Suediei va fi „extrem de rapidă”, în numai câteva săptămâni

Comandamentul Operațional Pivden raportează că trupele ucrainene au efectuat peste 150 de operațiuni de foc, iar aeronavele ucrainene au efectuat alte șapte.

Ca urmare, armata rusă a pierdut peste 40 de militari, două obuziere Msta-B, un obuzier autopropulsat Msta-S, trei vehicule blindate de luptă și alte piese de echipament auto, precum și un depozit de combustibil și lubrifianți de teren.

Comandamentul operațional raportează că sunt în curs de confirmare consecințele exacte ale acțiunilor forțelor armate ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.