VIDEO Noi dovezi ale execuțiilor în masă de la Bucea, publicate. Civili încolonați la execuție

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.05.2022 - 18:19
VIDEO Noi dovezi ale execuțiilor în masă de la Bucea, publicate. Civili încolonați la execuție/FOTO: censor.net

Imaginile de supraveghere din fața Casei 144 au arătat că parașutiștii ruși au ocupat Bucea cam în același timp în care un grup de bărbați a fost executat. Civilii au fost scoși în coloană apoi executați.

SHARE

Imaginile de supraveghere din fața Casei 144 au arătat că parașutiștii ruși au ocupat Bucea cam în același timp în care un grup de bărbați a fost executat. Aceștia conduceau vehicule precum vehiculul de luptă la aterizare-2, vehiculul de luptă la aterizare-3 și vehiculul de luptă la aterizare-4, care sunt folosite aproape exclusiv în cadrul Forțelor Aeropurtate ruse.

Parașutiștii au patrulat în zonă, percheziționând casele și lucrând în interiorul și în exteriorul unei clădiri de birouri cu patru etaje de pe strada Yablunska 144, pe care rușii au transformat-o în bază și spital de campanie.

Citește și: Putin, internat pentru a i se extrage lichid abdominal. Televiziunile folosesc colaje înregistrate

În apropiere, pe strada Yablunska nr. 31, Ivan Skyba, un constructor în vârstă de 43 de ani, și alte cinci persoane erau la datorie la un punct de control improvizat când rușii s-au întors.

După cum a povestit Skiba publicației, aveau o grenadă, veste antiglonț și o pușcă.

Citește și: Franța, Marea Britanie și Polonia anunță că vor intra în război dacă Rusia atacă Suedia și Finlanda

Potrivit lui Skiba, care a fost avertizat la radio că rușii s-au întors la Bucea și se îndreptau în direcția lor, s-au ascuns într-o casă din apropierea punctului de control împreună cu proprietarul, Valery Kotenko, în vârstă de 53 de ani, care le aducea militanților ceai și cafea.

Aproximativ o oră mai târziu, rușii i-au găsit pe bărbați și i-au pus pe toți cei nouă, inclusiv pe proprietar, sub țeava unui pistol. Soldații i-au percheziționat pe bărbați în căutarea tatuajelor care ar putea indica afilierea militară și i-au forțat pe unii dintre ei să își scoată jachetele de iarnă și pantofii. Apoi au fost duși la baza de pe strada Yablunska nr. 144.

Skiba și șapte martori civili, care au fost, de asemenea, adunați de forțele rusești din casele vecine și ținuți într-un grup separat, au povestit reporterilor ce s-a întâmplat în continuare.

Martorii au declarat că au văzut un grup de prizonieri în parcarea din fața bazei rusești, cu cămășile trase pe cap. Potrivit lui Skiba, soldații ruși i-au forțat să îngenuncheze și apoi l-au împușcat aproape imediat pe Vitaly Karpenko.

Skiba a declarat că a fost împușcat și a căzut, glonțul l-a lovit în lateral.

Cadavrele bărbaților uciși în parcare și în interiorul clădirii au fost duse în curte și au zăcut acolo, alături de alte șase victime, timp de aproape o lună.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te