VIDEO NATO va desfășura forțe armate suplimentare în România ca reacție la invazia rusă din Ucraina

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.06.2022 - 20:19
VIDEO NATO va desfășura forțe armate suplimentare în România ca reacție la invazia rusă din Ucraina / Profimedia

Locţiitorul Corpului Multinaţional NATO Sibiu, general maior Adrian Ciolponea, a declarat vineri, la Mediaş, că în acest an o să fie un aflux de forţe NATO în România care vin să sprijine şi să asigure securitatea.

SHARE

"Să sperăm că şi războiul se va termina cât mai curând şi nu se va mai repeta, deşi istoria se repetă de nenumărate ori şi ca omenire nu învăţăm ororile războiului. (...) Eu reprezint astăzi în calitate de deputy commander, reprezint NATO, Alianţa NATO. Corpul Multinaţional este înfiinţat la Sibiu de anul trecut. A atins capacitatea operaţională iniţială în iunie şi bineînţeles scopul nostru este de a ne pregăti pentru conflict. Modul de a aduce pace este de a fi pregătiţi continuu.

Citește și: VIDEO Biserică din lemn, veche de pe 100 de ani, bombardată. Ucrainenii îi acuză pe ruși

Şi anul acesta o să vedeţi în România un aflux de forţe NATO care vin să sprijine şi să asigure România de securitate. Avem militari din SUA, Marea Britanie, Portugalia, Polonia, parteneri tradiţionali şi Franţa, care se vor instrui în zona Mediaş, pentru multă vreme de acum încolo, pentru a asigura pacea şi liniştea cetăţenilor din România şi Europa", a precizat oficialul NATO de la Sibiu, general maior Adrian Ciolponea.

Potrivit acestuia, toate trupele NATO care ajung în România, se instruiesc în centrul de pregătire de la Cincu, din judeţul Braşov, situat în apropierea Mediaşului, anunță defenseromania.ro.

Cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii Europei

Declarația vine la două luni dpăă ce preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark A. Milley, a declarat că SUA ar trebui să trimită mai multe trupe în Europa de Est pentru a descuraja agresiunea rusă.

Citește și:VIDEO Racheta New Shepard a transportat cu succes alți șase turiști spațiali

În prima sa audiere în faţa Congresului de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Milley a spus că trupele americane ar trebui să circule prin bazele create de partenerii NATO, mai degrabă decât să rămână staţionaţi acolo cu o capacitate permanentă.

"Sfatul meu ar fi să creaţi baze permanente, dar să nu staţionaţi permanent (forţe), astfel încât să obţineţi efectul permanenţei prin forţele de rotaţie care circulă prin baze permanente.  Cred că mulţi dintre aliaţii noştri europeni, în special cei precum Ţările Baltice sau Polonia şi România şi din alte părţi - sunt foarte, foarte dispuşi să stabilească baze permanente. Ei le vor construi, vor plăti pentru ele", a spus el.

 
 l a continuat să numească războiul din Ucraina "cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii Europei şi, probabil, a lumii în cei 42 de ani de când serveşte ţara în uniformă”.

"Insulele Pacificului şi plajele Normandiei au fost mărturie despre tragedia incredibilă care se întâmplă asupra umanităţii atunci când naţiunile vor puterea prin agresiune militară peste graniţele suverane”, a spus Milley.

"În ciuda atacului oribil asupra instituţiilor libertăţii, este încurajator să vezi lumea adunându-se şi să spună că niciodată nu trebuie să mai existe spectrul războiului în Europa”, a declarat el, conform BBC.

 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te