VIDEO Momentul în care o dronă „kamikaze” distruge un tanc rusesc de 2 milioane de dolari

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.05.2023 - 10:26
Drona sinucigașă distruge tancul rusesc - Foto: Twitter/

Forțele ucrainene au postat pe rețelele de socializare un nou videoclip din război în care un tanc rusesc de „ultimul răcnet” este distrus de o dronă kamikaze care se lovește direct în blindajul tancului.

SHARE

Drona „sinucigașă” înarmată cu un focos PG-7, s-a izbit de puntea din spate a unui tanc de luptă principal (MBT) rusesc T-72B3. Filmarea a ajuns pe rețelele sociale și au devenit rapid virală.

Drona sinucigașă distruge tancul rusesc

Contul de Twitter OSINTtechnical (@Osinttechnical), un observator de informații din surse deschise, clipul este cel mai recent care arată cum un mic vehicul aerian fără pilot (UAV) care transportă muniție poate fi folosit cu o precizie mortală.

Incidentul ar fi avut loc în apropierea orașului Marinka din regiunea Donețk.

Cât de puternic este focosul PG-7?

PG-7 de 85 mm, de concepție sovietică, este un focos antitanc de mare explozivitate (HEAT) sol-suprafață, care este utilizat de obicei din lansatorul portabil RPG-7.

Este o rachetă stabilizată prin rotație și cu aripioare, care încorporează un sistem de autodistrugere (Point-Initiating Base-Detonating (PIBD) cu sistem de autodistrugere (SD). Este capabilă să penetreze 260 mm (10,2 inci) de blindaj omogen rulat (RHA).

Atunci când este tras din lansator, are o rază de acțiune aproximativă de aproximativ 330 de metri - dar forțele ucrainene au descoperit o modalitate de a utiliza focosul pentru a lovi ținte la o distanță mult mai mare! Deși este posibil să nu fi distrus tancul din videoclipul recent, o astfel de lovitură la nivelul punții motorului l-ar fi dezactivat cu siguranță, forțând probabil echipajul să abandoneze vehiculul.

Citește și: Cum arată buncărul de la Marea Neagră unde se ascunde Putin. Liftul coboară 50 de metri sub pământ

Ceea ce este remarcabil la această strategie este faptul că este puțin costisitoare, în timp ce nu pune niciun soldat în pericol de focul inamic. În cel mai rău caz, Ucraina ar fi rămas fără o dronă și un focos dacă operațiunea ar fi eșuat.

După cum s-a raportat la începutul acestei săptămâni, Ucraina folosește acum adesea drone comerciale mici cu patru rotoare, care se vând cu doar 300 de dolari.

Citește și: Alertă de raid aerian la granița României. Explozii la Kiev și în cel puțin alte 3 districte

Acestea pot fi modificate cu ușurință pentru a transporta suficienți explozibili sau alte muniții - inclusiv focosul PG-7 - pentru a distruge tancurile rusești.

"Echipa noastră a făcut-o de multe ori. Am distrus tancuri inamice, echipamente militare grele, personal. Este un gadget foarte eficient", a declarat marți un soldat ucrainean, identificat prin indicativul Kakrurt, pentru Reuters în regiunea central-estică Dnipropetrovsk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te