VIDEO Ministrul israelian al Apărării anunță un "asediu total" asupra Fâşiei Gaza. Sunt 500 de morți

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.10.2023 - 13:31
Ministrul apărării israelian Yoav Gallant - Foto: Profimedia images

Ministrul apărării israelian Yoav Gallant a anunţat luni impunerea unui "asediu total" asupra Fâşiei Gaza, în cea de a treia zi a ofensivei declanşate împotriva Israelului de mişcarea islamistă Hamas.

SHARE

"Impunem un asediu complet asupra Gaza", a declarat Gallant într-o înregistrare video transmisă de serviciile sale.

Ministrul israelian al Apărării anunță un "asediu total" asupra Fâşiei Gaza. Sunt 500 de morți

Niciun fel de electricitate, alimente, combustibil sau apă nu vor fi livrate în enclava, care este înconjurată pe trei laturi de Israel și Egipt. Ne luptăm cu barbarii și vom răspunde în consecință", a declarat ministrul apărării israelian Yoav Gallant.

Circa 2,3 milioane de palestinieni trăiesc în Fâşia Gaza, un teritoriu dens populat şi măcinat de sărăcie, aflat sub blocadă israeliană din 2007. 

În interiorul Israelului nu mai există lupte între trupele Forțelor de Apărare Israeliene și Hamas, iar FDI a preluat din nou controlul asupra tuturor comunităților din jurul Fâșiei Gaza, a declarat luni dimineață purtătorul de cuvânt al FDI, contraamiralul Daniel Hagari, în fața reporterilor.

Citește și: VIDEO S-a declanșat iadul pe pământ în Fâșia Gaza după un atac devastator israelian împotriva Hamas

Anunțul vine la mai bine de 48 de ore după ce Hamas a lansat un atac surpriză cu mii de rachete și a trimis luptători peste graniță într-o incursiune cum nu a mai văzut Israelul de la Războiul de Independență din 1948.

Bilanțul victimelor din Gaza se apropie de 500 de morți, potrivit autorităților palestiniene

Atacurile aeriene israeliene au distrus clădiri rezidențiale și moschei din Gaza, în timp ce numărul morților crește. Videoclipurile și imaginile de pe rețelele de socializare arată moschei și clădiri rezidențiale distruse în Gaza.

Citește și: VIDEO Bilanț negru după atacul teroriștilor Hamas în Israel. Peste 700 de morți și peste 2150 raniți

Cel puțin 493 de persoane au murit și 2.651 au fost rănite în Gaza de când Israelul a început să efectueze lovituri aeriene ca răspuns la atacul surpriză al Hamas sâmbătă dimineața devreme, a anunțat ministerul palestinian al sănătății din enclavă.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat luni că au atacat 500 de ținte ale Hamas și Jihadului Islamic Palestinian în cursul nopții.

Ministerul palestinian de Interne a declarat că majoritatea țintelor au fost "turnuri, clădiri rezidențiale, facilități civile și de servicii și multe moschei".

Moscheile și casele lovite: IDF a afirmat luni că două active operaționale ale Hamas au fost lovite în interiorul unei moschei din Gaza. Acesta a afirmat că a lovit alte șapte centre de comandă ale Hamas, un centru de comandă al Jihadului Islamic și numeroase clădiri cu mai multe etaje, inclusiv casa secretarului Hamas Ruhi Mashtaa.

Hamas a negat că clădirile vizate au fost folosite de gruparea militantă, afirmând că locuințele rezidențiale au fost vizate fără avertisment. 

Mii de persoane au fost strămutate: Agenția Națiunilor Unite pentru Ajutor și Lucrări (UNRWA) a declarat că aproape 74.000 de persoane din Gaza au fost strămutate și s-au refugiat în școlile lor. Aceste cifre sunt "susceptibile de a crește, deoarece bombardamentele grele și loviturile aeriene continuă, inclusiv asupra zonelor civile", a declarat aceasta, potrivit CNN.

Agenția a precizat că o școală UNRWA care adăpostea persoane a fost lovită direct.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te