VIDEO Mii de voluntari americani s-au înscris să lupte în Ucraina. Printre aceștia, mulți veterani

DE Elena Andrei | Actualizat: 08.03.2022 - 22:50

Mii de voluntari americani dornici să apere Ucraina împotriva invaziei Rusiei s-au înscris pentru a se alătura Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială.

SHARE

Legiunea a fost creată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a ajuta la întărirea armatei Ucrainei împotriva rușilor. Unii americani care s-au înscris pentru a-și uni forțele cu Ucraina sunt deja pe teren.

Țara aflată sub asediu a primit peste 3.000 de cereri de la oameni din Statele Unite care doresc să lupte, a declarat un oficial al Apărării de la Ambasada Ucrainei la Washington pentru Military Times. Mulți veterani se numără printre aceștia, dar nu au fost date cifre specifice.

„Primele grupuri sunt deja pe câmpul de luptă”, a declarat pentru Military Times un oficial ucrainean. „Câte un grup nou merge în zona de luptă în fiecare zi”.

„Sunt voluntari din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Suedia, Lituania, Mexic și chiar India. Și mai urmează alții", a raportat Forțele Armate ale Ucrainei pe Twitter.

Zelenski a declarat că 16.000 de străini în total s-au oferit voluntari să se alăture luptei împotriva invadatorilor.

Ucraina nu caută doar orice fel de voluntari. Oficialii au subliniat că se caută voluntari străini cu experiență de luptă și care necesită puțină pregătire înainte de a fi înarmați și trimiși în prima linie.

„Solicităm să vină oameni pregătiți”, a spus un oficial din Ucraina. „Nu avem timp de antrenament”.

Citește și

Peste 12.000 de soldați ruși au murit, 1933 tancuri și alte blindate distruse, 128 aeronave doborâte

Doi ucraineni răniţi pe front lângă Kiev, internaţi în spital la Iaşi

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, i-a îndemnat pe americani să stea acasă și să nu călătorească în Ucraina ca voluntari, potrivit Newsweek.

„Nu am o estimare a americanilor care ar dori să se ofere voluntari pentru a merge acolo”, a spus Kirby, potrivit Military Times. „Aș spune ce am spus săptămâna trecută, dacă ești american și vrei să faci bine în Ucraina, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să găsești o modalitate de a dona atâtor agenții care încearcă să se ocupe de ceea ce este acum: în mod clar, este o criză umanitară în regiune și, cu siguranță, acolo, în Ucraina. Nu credem că Ucraina este un loc sigur pentru americani. Îi îndemnăm să nu meargă și, dacă mai sunt acolo, îi îndemnăm să plece."

Departamentul de Stat a avertizat, de asemenea, că a fi „recrutat sau angajat” pentru a se alătura unei armate străine în timp ce se află în SUA poate încălca o decizie a Curții Supreme.

„Curtea Supremă a aprobat o hotărâre a unei instanțe inferioare conform căreia nu era o infracțiune conform legislației americane ca o persoană să plece în străinătate cu scopul de a se înrola într-o armată străină; totuși, atunci când cineva a fost recrutat sau angajat în Statele Unite, o încălcare. poate să fi avut loc”, a declarat Departamentul de Stat într-un comunicat, potrivit Newsweek.

Newsweek a contactat Ambasada SUA în Ucraina pentru comentarii despre voluntarii militarilor americani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te