VIDEO Mii de britanici au protestat la Londra împotriva Brexit-ului. Vor înapoi în UE

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.10.2022 - 10:36

Mii de britanici au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei cerând ca Marea Britanie să revină în Uniunea Europeană

SHARE

Participanţi din întreaga Mare Britanie au călătorit ore întregi pentru a ajunge la marşul reintegrării naţionale din capitală în care a fost parcurs un traseu între Park Lane şi Piaţa Parlamentului.

În Piaţa Parlamentului o mare de steaguri UE au fost fluturate de participanţi care afişau pancarte pe care se putea citi:"Brexit-ul nu va funcţiona niciodată", "Pentru facturi mai mici, #reintrăm în UE".

Citește și: Amenzile pentru vitezomani, mai mari în România decât în Germania cu până la 120 euro

Nikki Ajibade, o profesoară de 60 de ani din Warwickshire venită cu sora ei la marş, crede că situaţia în care se află ţara acum este o consecinţă directă a referendumului din 2016,"care se presupune că a fost un referendum consultativ". "Nu a fost o super-majoritate, 52%/şi 48% nu este ceva cu care să răstorni complet întreaga ţară. Uitaţi-vă unde suntem după şase ani. Aşa că credem cu tărie că trebuie să obţinem un guvern raţional, alegeri generale acum, pentru că ăştia se ceartă ca şobolanii într-un sac".

Întrebată despre posibilitatea ca Boris Johnson să redevină prim-ministru, Ajibade a răspuns:"Dacă se gândesc că Boris Johnson este răspunsul, nu au înţeles întrebarea, haide că este pur şi simplu ridicol. Este o insultă la adresa naţiunii. Este o adevărată insultă la adresa poporului britanic simpla menţionare a numelui său drept posibil candidat. Nu sunt îngrijorată de revenirea lui Boris Johnson. Nu sunt îngrijorată. Cred că ar fi absolut genial, pentru că atunci el ar fi ultimul cui în sicriul conservatorilor. Este o ruşine naţională, o glumă internaţională, în asta ne-au transformat".

Citește și: Xi Jinping, reales la al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez. A devenit mai puternic ca Mao

Mulţimea a huiduit în timp ce pe un ecran digital mare au apărut imagini cu politicieni care au votat în favoarea părăsirii UE, precum Boris Johnson, Priti Patel şi Nigel Farage, relatează Agerpres.

Oliver Jackson din Dorset, un muncitor la un antrepozit, în vârstă de 26 de ani, a spus că este important ca politicienii să-i asculte pe cei care doresc să intre în UE."Trebuie să ne facem auzită vocea. Şi, mai ales, în tot acest haos, nu putem lăsa ca acest lucru să fie omis. Sincer, cel mai bun mod de a readuce Regatul Unit pe drumul cel bun este reintegrarea, cel puţin în piaţa unică şi apoi în UE. Brexit-ul a fost moartea lentă care a secat de sânge Regatul Unit ani de zile", a apreciat tânărul protestatar.

Manifestanţii au scandat "Afară cu conservatorii" şi au huiduit atunci când vorbitorii au menţionat perspectiva ca Boris Johnson să devină din nou prim-ministru. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te