VIDEO Mesajul de dincolo de moarte al lui Navalnîi pentru ruși. Cum poate fi doborât Putin

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.02.2024 - 12:06

Mesajul de dincolo de moarte al lui Navalnîi pentru ruși a fost înregistrat, paradoxal, în anul 2020. Acesta tocmai decisese să se întoarcă din Germania, în Rusia. „Nu puteți renunța. Dacă ei decid să vă ucidă, înseamnă că suntem incredibil de puternici”, a spus el atunci.

SHARE

Cel mai important opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, a murit în închisoarea aflată aproape de Cercul Polar. El se reîntorsese în Rusia, din Germania, în 2020. Înainte să urce în avion a înregistrat un mesaj pentru ruși, în cazul în care ar muri.

Citește și: Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în penitenciar. ”I s-a făcut rău în timpul unei plimbări”

Mesajul de dincolo de moarte al lui Navalnîi pentru ruși. Cum poate fi doborât Putin

În 2020, politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi și-a scris ultimul mesaj în Germania, în cazul în care va muri.

Principalul opozant politic al președintelui Vladimir Putin a cerut poporului rus să nu renunțe la luptă.

În 2022, a fost lansat filmul documentar "Navalny", care îl urmărește pe Alexei Navalnîi, în timp ce se recuperează în Germania, după tentativa eșuată de asasinat asupra sa, din 20 august 2020. El și echipa sa, împreună cu un jurnalist de la portalul de investigații Bellingcat, au vrut să afle cine a încercat să îl ucidă pe cel mai mare opozant al lui Vladimir Putin.

Un film ce trebuie văzut

Documentarul urmărește evenimentele până când Navalnîi decide să se întoarcă în Rusia, pentru a-și continua activitatea anti-Putin. Cu toate acestea, înainte de a se urca în avion, realizatorii documentarului îl întreabă ce le-ar recomanda echipei și adepților săi dacă ar urma să-și piardă viața între timp.

„Ascultați, pentru că am ceva foarte important să vă spun. Nu puteți renunța. Dacă ei decid să vă ucidă, înseamnă că suntem incredibil de puternici.

Trebuie să ne folosim de această putere pentru a nu renunța și să ne amintim că suntem o forță puternică, care este copleșită de acești oameni foarte răi. Nu ne dăm seama cât de puternici suntem cu adevărat. Tot ce este nevoie pentru ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic. Așa că nu fiți inactivi”, a fost mesajul lui Navalnîi pentru ruși, în cazul în care ar muri. Mesajul a fost înregistrat în 2020.

Cel mai important lider al opoziției din Rusia din ultimul deceniu, Alexei Navalnîi, a murit în închisoarea aflată la 40 de mile distanță de Cercul Polar, relatează agențiile de presă ruse, citând serviciul penitenciar.

Cine a fost Navalnîi

Navalnîi era de origine rusă și ucraineană. Tatăl său era din Zalissia, un fost sat de lângă granița cu Belarus, care a fost mutat din cauza dezastrului de la Cernobîl din Raionul Ivankiv, Regiunea Kiev, Ucraina.

A crescut în Obninsk, la 100 de kilometri de Moscova, dar și-a petrecut vacanțele cu bunica sa, în Ucraina.

Aleksei a absolvit școala secundară Kalinineț în 1993. A absolvit Universitatea Prietenia Popoarelor din Rusia în 1998, cu o diplomă în drept, apoi a studiat economie și finanțe la Universitatea Financiară din cadrul Guvernului Federației Ruse, absolvind în 2001.

Citește și: Peste 100 de persoane arestate în Rusia după moartea lui Alexei Navalnîi. „Este o rușine”

Ca lider al opoziției ruse, avocat, activist anticorupție și prizonier politic, a organizat demonstrații antiguvernamentale și a candidat pentru o funcție pentru a susține reforme împotriva corupției în Rusia și împotriva președintelui Vladimir Putin și a guvernului său.

Navalnîi a fost membru al Consiliului de Coordonare a Opoziției din Rusia. A fost liderul partidului Rusia Viitorului și fondatorul Fundației Anticorupție.

Navalnîi a primit o bursă pentru programul Yale World Fellows de la Universitatea Yale în 2010.

 Biografia completă AICI

Citește și: Garry Kasparov: „Navalnîi a fost un luptător. Dacă nu veți lupta, să nu-i pronunțați numele”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te