VIDEO Marele mister al războiului. 16 sfere rusești întinse pe un câmp în Ucraina. SUA implicate?

DE Alex Darvari | 23.06.2024 - 15:57
VIDEO Marele mister al războiului. 16 sfere rusești întinse pe un câmp în Ucraina. SUA implicate? - Foto: Twitter

VIDEO Marele mister al războiului. Au fost descoperite 16 sfere rusești desfășurate pe un câmp în Ucraina. SUA implicate? este îmtrebarea care este pe buzele tuturor, dat fiind că aceste instalații pot fi de proveniență SUA.

SHARE

Un șir misterios de ceea ce par a fi 16 structuri, care par a fi fie sferice, fie semisferice, a apărut, cel puțin conform fotografiilor care circulă online, undeva în Ucraina.

Citește și: Ucraina “dezlănțuită”. Kievul poate lovi oriunde în Rusia cu arme SUA. “Undă verde” de la Pentagon

VIDEO Marele mister al războiului. 16 sfere rusești întinse pe un câmp în Ucraina. SUA implicate?

Acest lucru a dus la speculații potrivit cărora ar putea fi vorba de un nou tip de război electronic rusesc sau de alte capacități militare, dar și o instalație agricolă de un anumit fel ar putea fi o posibilitate.

Citește și: DEZBATERE Amenințarea Rusiei pentru lume. Are Putin tupeu să invadeze o țară NATO?

Serhii Beskrestnov a postat pe canalul său de Telegram, la începutul zilei de astăzi, o vedere aeriană a acestui ansamblu curios. De asemenea, el a împărtășit o altă fotografie care pare să arate structurile în spatele unui camion înainte de a fi ridicate.

Există ceea ce ar putea fi o plasă de camuflaj sau un fel de prelată așezată în jurul panoului, precum și o zonă degajată în apropiere, unde se pare că se află camionul.

Ambele imagini par a fi fie imagini din satelit de foarte mare rezoluție, fie au fost realizate de o dronă sau de un avion care zbura deasupra noastră, ceea ce pare mai probabil. Nu se știe unde și când au fost realizate imaginile.

Beskrestnov (cunoscut și sub pseudonimele Serhii Flash sau Flesh; prenumele său este scris uneori și Serhiy) este un militar ucrainean care a fost citat ca expert în "tehnologii radio" și alte electronice militare.

"Părea că știam deja tot ce avea inamicul în materie de soluții tehnologice", potrivit unei traduceri a postării lui Beskrestnov pe Telegram care însoțește imaginile, care circulă acum în alte părți pe rețelele de socializare. "Și iată-mă nedumerit de un set de niște emisfere care sunt desfășurate direct la rând".

O sugestie frecventă pe rețelele de socializare este că ar putea fi vorba de antene sferice gonflabile sau de carcase de antene, posibil în scopuri de comunicații, precum cele fabricate de GATR Technologies în Statele Unite. Beskrestnov a abordat această posibilitate în mod specific în postarea sa, excluzând-o având în vedere că structurile par a fi emisferice, precum și rigide și stivuibile, mai degrabă decât sferice și gonflabile.

Sunt americane?

De asemenea, Beskrestnov a menționat în mod explicit că matricea nu este conformă cu sistemul rusesc 1B75 Penicilina, un sistem de contra-baterie care utilizează senzori acustici și imagini termice pentru a detecta focul de artilerie care se apropie și apoi pentru a geolocaliza sursa acestuia, precum și cu sistemele cunoscute "REB" ale acestei țări - cel puțin din câte știe el. REB este aici acronimul rusesc pentru război radio-electronic.

Nimic din toate acestea nu exclude posibilitatea ca acestea să fie antene, sau acoperiri pentru acestea, care fac parte dintr-un sistem de război electronic, de comunicații sau de senzori de un anumit tip.

În ciuda utilizării limitate inițial, capacitățile de război electronic, inclusiv GPS și alte bruiaje de radiofrecvență, au devenit un factor important pentru ambele părți în conflictul în curs de desfășurare din Ucraina. Este un instrument deosebit de important pentru a ajuta la contracararea amenințării tot mai omniprezente reprezentate de diferite niveluri de drone, inclusiv de tipurile kamikaze, foarte manevrabile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te