VIDEO M1 Abrams SEPv4, tancul cu blindaj anti-nuclear cu vedere IR și senzori laser. Va rupe frontul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.03.2023 - 20:51

M1 Abrams SEPv4, tancul cu blindaj anti-nuclear cu vedere IR și senzori laser care va domina frontul va deveni în curând noul tanc de luptă principal al celei mai puternice armate din lume.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Considerat pe scară largă unul dintre cele mai bine blindate vehicule din întreaga lume, cea mai recentă iterație a familiei Abrams prezintă o serie de progrese tehnologice care îi vor ridica reputația deja formidabilă. 

M1 Abrams SEPv4, tancul cu blindaj anti-nuclear cu vedere IR și senzori laser. Va rupe frontul

Familia de tancuri Abrams a condus corpul blindat al armatei americane timp de decenii. Chrysler Defense (în prezent General Dynamics Land Systems) a standardizat inițial a treia generație de MBT M1 Abrams la sfârșitul anilor 1970.

În acest moment, programul colaborativ MBT-70 a fost conceptualizat pentru a înlocui atât tancul american M60, cât și tancul vest-german Leopard 1.

M1 Abrams SEPv4/ FOTO: Profimedia Images

Citește și: EXCLUSIV Povestea cumplită a unei jurnaliste despre regimul Assad. „Au vrut să-mi execute copiii”

Deși programul comun nu a reușit să producă un înlocuitor adecvat pentru tancul învechit M60, acesta a pregătit terenul pentru M1 Abrams. 

Noul tanc de luptă a adus diverse tehnologii de ultimă oră în forțele blindate americane, inclusiv un sistem computerizat de control al focului, un motor cu turbină multicombustibil și un blindaj compozit Chobham.

Citește și: VIDEO Marina Regală britanică, bază militară în Norvegia, în coasta Rusiei. „Fantomele munților”

Abrams, protejat de atacuri chimice, biologice și nucleare

Primul model Abrams a prezentat versiuni construite sub licență pentru tunul Royal Ordnance L7 de 105 mm, în plus față de o protecție de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN). 

Pe parcursul ultimelor patru decenii, variantele M1 modernizate au evoluat pentru a se potrivi nevoilor în schimbare ale corpului blindat american. 

SEPv3 este cea mai recentă configurație a tancului de luptă, care găzduiește o litanie de îmbunătățiri, inclusiv infraroșu cu vedere înainte pentru o mai bună achiziție, identificare și angajare a țintelor.

M1 Abrams SEPv4/ FOTO: YouTube/ TheUSMilitaryNews

Noul SEPv4 Abrams este chiar mai avansat din punct de vedere tehnologic decât predecesorul său. Un raport publicat anul trecut de Biroul directorului pentru testare și evaluare operațională al Pentagonului a inclus îmbunătățirile majore adăugate la SEPv4.

Un vizor principal al artileristului și un vizor principal al comandantului modernizați, cu o cameră video color, vor spori gradul de conștientizare a situației tancului.

În plus, noua variantă va fi echipată cu îmbunătățiri ale letalității, inclusiv cu noul cartuș reprogramabil XM1147 Advanced Multi-Purpose Round pentru tunul principal de 120 mm al tancului. The Drive a mai raportat, de asemenea, că:

"Noua variantă va dispune, de asemenea, de un sistem LWR (Receptor de avertizare cu laser) care va contribui la îmbunătățirea capacității de supraviețuire prin alertarea echipajului că laserele de țintire asociate rachetelor antitanc ghidate și altor arme sunt îndreptate spre el.

M1 Abrams SEPv4/ FOTO: Profimedia Images

Separat de efortul de dezvoltare a SEPv4, armata a lucrat, de asemenea, la integrarea sistemelor de protecție activă Trophy (APS) pe tancurile M1A2 existente și dispune, de asemenea, de kituri de blindaj reactiv exploziv (ERA) disponibile pentru Abrams".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te