VIDEO Lupte la granița Ungariei: 3 morți, o persoană rănită. Migranții forțează intrarea în UE

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.10.2023 - 20:01

Lupte grele se dau la granița Ungariei cu Serbia. Au fost 3 morți și o persoană răniță într-o singură zi. Mii de migranții forțează intrarea în UE prin Ungaria care a ridicat un zid împotriva lor. Premierul Orban a vorbit de existența unui adevărat război la graniță.

SHARE

Lupte grele se dau la granița Ungariei cu Serbia. Bilanțul: 3 morți și o persoană răniță într-o singură zi. Mii de migranții forțează intrarea în UE prin Ungaria care a ridicat un zid împotriva lor.

Schimbul de focuri a fost, de data aceasta, chiar între migranți în apropiere de granița dintre Serbia și Ungaria, potrivit unui raport citat de msn.com

 Lupte grele la granița Ungariei: 3 morți, o persoană răniță

Împușcăturile de vineri au avut loc în depozite agricole abandonate în apropiere de satul Horgos, se arată în raport. Un număr mare de ofițeri de poliție au fost trimiși la fața locului, a precizat RTS. Poliția nu a emis încă o declarație oficială.

Rapoartele privind violențele și schimburile de focuri au devenit frecvente în apropierea graniței dintre Serbia și Ungaria, țară membră a Uniunii Europene. Mii de migranți au campat în zonă, căutând modalități de a trece cu ajutorul traficanților de persoane.

Zona de frontieră dintre Serbia și Ungaria se află pe așa-numita rută balcanică de migrație spre Europa de Vest, care duce din Turcia în Grecia și Bulgaria, apoi în Macedonia de Nord, Serbia sau Bosnia.

Guvernul ungar, care se declară ferm împotriva imigranților, a ridicat un gard de sârmă ghimpată la granița cu Serbia pentru a opri afluxul. Cu toate acestea, bandele de traficanți de persoane s-au înmulțit în zona de frontieră, confruntându-se adesea pentru control.

Poliția sârbă a efectuat raiduri în zona de frontieră în mai multe rânduri în ultimele luni. Ulterior, aceștia au raportat că au adunat sute de migranți, au arestat traficanți de persoane și au găsit diverse arme în zona împădurită.

Citește și: Ungaria face pregătiri de război. Oamenii, anunțați ce rații lunare de carne, ouă, pâine vor primi

Ungaria duce un adevărat război cu bandele de migranți la granița sudică cu Serbia. Acesta este adevăratul flux de migranți care ar trebui să sperie Austria. 

Orban: Suntem în război

Potrivit statisticilor, 130.000 de persoane au încercat să treacă granița ungară fără permisiune în 2021, cifră care a sărit la 270.000 anul trecut și a depășit deja 140.000 în acest an.

Citește și: Polițiști atacați la granița Ungariei. Pe aici trec migranții văzuți de Austria venind din România

La finalul lunii trecute, premierul Orban spunea că adevăratele probleme cu migranții nu sunt la granița cu România, ci la granița sudică a Ungariei. Pentru a opri migranții, polițiștii unguri au deschis focul la granița cu Serbia. Niciun cuvânt despre granița cu România.

"Au trecut Rubiconul", a condamnat premierul Ungariei, Viktor Orban, invazia de azilanți. În nopțile trecute, a spus el, migranții au deschis focul asupra polițiștilor de frontieră cu puști de asalt, încercând să tragă pentru a intra în Europa, a spus premierul ungar.

Citește și: Viktor Orban anunță un adevărat război la graniță: „Au deschis focul asupra polițiștilor noștri”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te