VIDEO Israelul prezintă noul tanc Barak cu A.I., capabil să distrugă orice țintă pe o rază de 360°

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.09.2023 - 14:33
Israelul prezintă noul tanc Barak cu A.I. - Foto: Twitter/@Israel_MOD

Israelul a prezentat marți noul său tanc Barak pentru Corpul blindat al armatei, o platformă dotată cu inteligență artificială, senzori de termoviziune și radar, capabil să anihileze rapid orice țintă inamică.

SHARE

Ministerul Apărării din Israel a transmis că sistemele tancului vor oferi superioritate trupelor israeliene prin dezvăluirea locațiilor inamicului și furnizarea de ținte pentru trupele de luptă pe câmpul de luptă, pe baza tehnologiei de observare periferică la 360 de grade.

Israelul prezintă noul tanc Barak cu A.I., capabil să distrugă orice țintă pe o rază de 360°

"Tancul Barak a fost proiectat pe baza unui concept de antifragilitate, cu scopul de a oferi soldaților FDI (Forțele de Apărare Israeliene) un sistem de armament cu flexibilitate încorporată, care le va permite să învingă în toate situațiile de luptă", a declarat generalul de brigadă Oren Giber, care conduce Direcția Merkava și vehicule blindate din cadrul ministerului.

Barak, la fel ca tancurile Merkava din generațiile anterioare, a fost dezvoltat de direcția de vehicule blindate de luptă a Ministerului Apărării, cunoscută local sub numele de MANTAK, a declarat ministerul pentru Defense News.

Citește și: VIDEO Fiori reci la Kremlin. Temutele tancuri americane M1 Abrams vor intra "în curând" în Ucraina

Ministerul nu a vrut să precizeze numărul de unități comandate, calendarul de desfășurare a acestora și nici costul lor, dar a precizat că prețul este similar cu cel al Merkava 4M, în ciuda saltului tehnologic. O Merkava 4M pentru Forțele de Apărare ale Israelului costă aproximativ 3,5 milioane de dolari.

Dezvăluirea lui Barak vine la aproximativ două decenii după ce tancurile Merkava 4 au intrat în inventarul IDF. Dezvoltarea pentru Barak a durat cinci ani, iar Barak a fost supus unor teste în ultimul an.

Imagine

Citește și: VIDEO Tancurile de neînvins Abrams pleacă din SUA spre Ucraina, coșmarul lui Putin

Ministerul a declarat că se așteaptă să furnizeze armatei zeci de tancuri în fiecare an, prima brigadă Barak urmând să fie operațională în aproximativ doi ani. În timpul acestui proces, tancurile mai vechi Merkava 4 vor trece de la batalioanele regulate la batalioanele de rezervă.

Se așteaptă ca Barak să înlocuiască toate tancurile Merkava 4 din Brigada 401 până la sfârșitul anului 2025.

Tancul „vorbitor” dotat cu inteligență artificială

Barak include ecrane tactile și un display pe care sunt afișate aplicații operaționale pentru a ajuta la îndeplinirea misiunilor. Sistemul tancului este capabil să producă și să extragă rapid informații, apoi să transfere aceste date către ansamblurile de lovire ca parte a cumul de ținte, transferând, de asemenea, informații în timp real între ramurile militare.

Imagine

Potrivit Corpului Blindat, o pereche de tancuri Barak va putea îndeplini sarcini pentru o forță combinată care anterior necesitau un pluton sau o companie întreagă în valoare de tancuri Merkava. O companie de tancuri blindate are de obicei 10 tancuri, au declarat pentru Defense News ofițeri în rezervă din cadrul Corpului.

Producția în masă pentru noul tanc a început luna trecută, iar o companie din Batalionul 52 al Corpului Blindat a primit recent primul său Barak.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te