VIDEO Într-un oraș din Ecuador cadavrele au rămas pe străzi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.04.2020 - 11:59
Captură video

Vicepreședintele ecuadorian Otto Sonnenholzner a prezentat scuze sâmbătă pentru situația din orașul Guayaquil, epicentrul epidemiei de coronavirus din țară, unde înregistrări video au arătat cadavre pe străzi, informează AFP, citată de Agerpres.

SHARE

"În această săptămâna am suferit o deteriorare accentuată a imaginii noastre internaționale, am văzut imagini care nu ar fi trebuit să existe niciodată" și "va prezint scuze pentru asta", a spus vicepreședintele într-o declarație radio-televizată.

La mijlocul acestei săptămâni, soldați și polițiști au venit să ridice 150 de cadavre aflate în case din Guayaquil, cel mai populat oraș din Ecuador, situat pe coasta Pacificului și cel mai afectat de boală. Cadavrele au fost puse în containere frigorifice uriașe, relatează Reuters.

Aceste forțe au intervenit din cauza haosului din oraș cauzat de coronavirus, care a încetinit preluarea corpurilor persoanelor care au murit acasă din cauza acestei boli sau din alte cauze, în condițiile în care morgile și spitale sunt deja pline, iar carantină strictă a împiedicat rudele să le inmormanteze.

Sâmbătă, guvernul Ecuadorului a spus că va activă un nou sistem digital, care va permite familiilor să afle unde au fost îngropate rudele lor decedate.

Ecuadorul a confirmat 318 decese cauzate de virus, unul dintre cele mai ridicate bilanțuri din America Latină, a scris Reuters sâmbătă.

În schimb AFP a scris că Ecuadorul înregistra duminică 3.465 de cazuri de COVID-19, dintre care 172 au murit. Provincia Guayas, a cărei capitală este Guayaquil, a înregistrat cel mai mare număr de cazuri din țară, cu 2.402 persoane infectate, dintre care 122 au murit, motiv pentru care guvernul a decis să trimită acolo armata.

Pe rețelele de socializare au fost difuzate clipuri cu persoane cu măști care se prăbușeau pe străzi sau cadavre abandonate.

Sonnenholzner, care conduce Comitetul pentru Operații de Urgență (EOC) activat pentru a face față situațiilor de urgență sanitară, a transmis condoleanțe "tuturor familiilor care au pierdut o persoană dragă în această săptămâna".

În Ecuador s-a introdus o restricție de ieșire din locuințe de 15 ore pe zi. Confruntat cu pandemia, guvernul președintelui Lenin Moreno a declarat stare de urgență, urgență sanitară, suspendarea lucrului la locul obișnuit de activitate, suspendarea cursurilor școlare, restricția traficului și închiderea frontierelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.