VIDEO Inegalabilul bombardier american B-21 Raider are o „familie”, un roi de drone nedetectabile

DE Adina Mutăr | Actualizat: 18.09.2023 - 22:02
Inegalabilul bombardier american B-21 Raider are o „familie”, un roi de drone nedetectabile - Foto: thedrive.com

Inegalabilul bombardier american B-21 Raider are o „familie”, un roi de drone nedetectabile. B-21 Raider al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, a fost descris de secretarul Forțelor Aeriene, Frank Kendall, ca parte a unei „familii de sisteme”.

SHARE

Inegalabilul bombardier american B-21 Raider are o „familie”, un roi de drone nedetectabile, cu rol multiplu, de apărare a avionului-mamă și funcții tactice cheie precum cercetare, contraspionaj și comandă și control. 

Secretarul Forțelor Aeriene, Frank Kendall, a menționat că bombardierul este proiectat să execute misiuni mult dincolo de simpla penetrare în spațiul aerian ostil - în stilul ofensivului bombardier al celui de-al Doilea Război Mondial - și aruncarea unor volume mari de muniție asupra țintelor alocate. 

Inegalabilul bombardier american B-21 Raider are o „familie”, un roi de drone nedetectabile

De exemplu, ar putea acționa ca o platformă de supraveghere, comunicații sau de gestionare a luptei, total diferit de „fortăreața zburătoare” B-17.

„Familia de sisteme B-21 implică lucruri ce ar putea fi transportate sau ce l-ar putea însoți, lucruri ce îl pot susține din afara bordului”, a spus Kendall. 

„Aceasta include muniții, include alte lucruri ce ar putea fi folosite în scopuri defensive, de exemplu. Deci, despre asta este vorba”.

Kendall a fost destul de laconic, pentru că B-21 rămâne în mare parte învăluit în secret, cu informații clasificate.

B-21 a fost inițial numit programul Long Range Strike-Bomber (LRS-B), ce făcea parte din ceea ce era descris la acea vreme ca o familie de sisteme Long Range Strike, potrivit thedrive.com.

Racheta de croazieră cu focos nuclear și tehnologie stealth Long Range Stand Off (LRSO), pe care bombardierele B-21 și B-52 o vor putea folosi, este o altă componentă cunoscută a programului LRS. 

Citește și: VIDEO Jackdaw, drona de ultimă generație. Blochează sistemele electronice ale avioanelor inamice

Alte sisteme de arme, inclusiv arme cu energie dirijată, au fost, de asemenea, menționate în trecut ca parte a conceptului familiei de sisteme LRS.

Toate acestea se potrivesc cu mențiunea lui Kendall despre „muniții” ca parte a viitoarei familii de sisteme B-21. 

Citește și: VIDEO Navă rusească, avariată de o dronă experimentală. Racheta Storm Shadow face ravagii

Armele cu energie dirijată, cum ar fi laserele, ar putea fi printre viitoarele capacități defensive la bord pe care le-a evidențiat, ce ar putea include, de asemenea, sisteme avansate de război electronic și momeli, sau chiar interceptori.

Supravegherea și comunicațiile spațiale adaptate ar putea face, de asemenea, parte din acest ecosistem inegalabil până în prezent ca și concept.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te