VIDEO Încercând să nege atacul din gara Kramatorsk, Kremlinul susține că „o rachetă era ucraineană”

DE Elena Andrei | 08.04.2022 - 19:16
Kremlinul neagă atacul din gara Kramatorsk/foto: thesun
Kremlinul neagă atacul din gara Kramatorsk/foto: thesun

Ministerul rus al Apărării neagă că atacul cu rachete asupra Gării din Kramatorsk a fost efectuat de către trupele, susținând că „fragmente ale unei rachete tactice Tochka-U folosite de armata ucraineană au fost găsite la fața locului”, a informat vineri ministerul.

SHARE

„Toate afirmațiile reprezentanților regimului naționalist de la Kiev că Rusia ar fi efectuat un atac cu rachete la 8 aprilie împotriva terminalului feroviar din Kramatorsk sunt o provocare și nu au absolut nimic de-a face cu realitatea. Forțele armate ruse nu aveau sarcini de foc și nu a planificat niciun atac în orașul Kramatorsk la 8 aprilie”, a comunicat ministerul rus.

„Racheta tactică Tochka-U ale cărei fragmente au fost găsite în apropierea terminalului Kramatorsk, iar filmările relevante au fost postate de martori oculari, este folosită doar de armata ucraineană”, a subliniat Ministerul rus al Apărării.

Tochka-U este o versiune îmbunătățită a sistemului sovietic de rachete tactice de precizie Tochka, desemnată să lovească ținte selective de dimensiuni mici. Este alcătuită dintr-o rachetă într-o singură etapă ghidată de-a lungul întregului traseu de zbor și operațională la o distanță de 15 km până la 120 km.

Armata Rusă a înlocuit rachetele Tochka-U la sfârșitul anului 2019 cu sisteme de rachete tactice Iskander.

Ceea ce a omis Ministerul rus al Apărării să comunice este faptul că are depozite întregi de rachete Tochka-U, pentru vânzare în diverse țări din Africa și Orientul Mijlociu.

Kremlinul adoptă aceeași poziție de a da vina pe partea adversă pentru ceea ce face, așa cum s-a întâmplat și cu minele „ucrainene” plantate în Marea Neagră, luate din depozitele din Sevastopolul ocupat.

Citește și

VIDEO Putin s-a dus la înmormântarea ultranaționalistului Jirinovski cu valiza nucleară după el

VIDEO Voluntar, care a distrus 7 tancuri: Dacă nu ne dați arme, aduceți saci de înmormântare

„Ocupanții au lovit gara Kramatorsk cu o rachetă Point-U, unde mii de ucraineni pașnici așteptau să fie evacuați”, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Instagram.

Compania de Căi Ferate de stat aUcrainei a declarat că două rachete rusești au lovit gara, care era folosită pentru a evacua civilii din zonele bombardate de forțele lui Vladimir Putin.

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite. 

Imaginile șocante au atras condamnarea crimelor împotriva umanității executate de armata rusă și au atras noi sancțiuni.

Peste 4.000 de persoane, majoritatea în vârstă, femei și copii, se aflau în gara când aceasta a fost lovită, a declarat primarul Oleksander Honcharenko..

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te