VIDEO În timp ce armata rusă omoară civili, Putin participă la un spectacol de propagandă pe stadion

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.03.2022 - 19:47

Vladimir Putin participă la un mare concert pe un stadion din Moscova unde propagă fake news și minciuni despre invazia brutală din Ucraina. În acest timp, armata rusă devastează orașe și omoară civili.

SHARE

Potrivit comentatorilor independenți, Putin s-a adresat mulțimii.

Pe 18 martie, rușii sărbătoresc „Ziua reunificării Crimeei cu Rusia”. Cu această ocazie, locuitorii multor orașe ale Rusiei participă la concerte, iar în Crimeea este declarată zi liberă pentru bugetari.

Locuitorii din Sankt Petersburg participă la un concert denumit „Za Россию!” (Pentru Rusia). „Vor ieși pe scenă Valeria, Buinov, Zara și formația Marsilia”, scrie fontanka.ru. Între timp, bugetarii din Moscova participă la concertul „Крымская весна” (Primăvara din Crimeea), transmite NEXTA, potrivit zdg.md.

Președintele rus Vladimir Putin a apărut cu un discurs pe scena de la concertul organizat la Lujniki.

Anexarea de către Rusia în 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea a fost urmată de un conflict armat cu separatişti proruşi în estul Ucrainei, care continuă şi în prezent în pofida numeroaselor armistiţii, soldat cu aproape 13.000 de morţi, conform cifrelor ONU.

Putin a avut un discurs plin de minciuni, fără scrupule și remușcare

"Ştim ce trebuie să facem, cum să facem şi cu ce preţ. Şi ne vom îndeplini absolut toate planurile", a spus Putin la mitingul de pe stadionul Lujniki, cu ocazia împlinirii a opt ani de la anexarea oficială a peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova.

El a spus că soldaţii ruşi care luptă în ceea ce Kremlinul numeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina au ilustrat unitatea Rusiei.

"Umăr la umăr, se ajută unul pe altul, se sprijină unul pe altul şi când este nevoie se apără de gloanţe cu trupurile lor ca fraţii. O astfel de unitate nu am mai avut-o de mult timp"', a spus el.

Putin, întrerupt de o problemă tehnică

Preşedintele rus a dispărut brusc de pe ecrane în mijlocul discursului său, Kremlinul explicând incidentul printr-o defecţiune tehnică, potrivit AFP şi TASS.

Putin era pe punctul să laude eroismul soldaţilor ruşi desfăşuraţi în Ucraina, în faţa a zeci de mii de persoane pe stadion, când, brusc, postul public de televiziune Rossia-24 a început să arate momente de la acelaşi eveniment, discursuri oficiale şi cântece cunoscute.

Cincisprezece minute mai târziu, televiziunea a reluat difuzarea înregistrată a discursului preşedintelui rus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior agenţiilor de presă ruse că emisia în direct a fost întreruptă din cauza unei "defecţiuni tehnice la un server".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te